Egy év alatt több mint 2000%-os növekedés a litecoin piacán is

A kriptopénzek piacán elszállni látszanak az árak. Óriási növekedés történt több kriptopénz árfolyamában. A bitcoin 10 000 dollár felett, az ethereum és litecoin árfolyama is szignifikánsan nőtt a közelmúltban. Piaci kapitalizáció alapján a litecoin jelenleg hatodik a kriptopénz rangsorban a maga 5.1 milliárd dolláros piaci részesedésével. November 28-én eddigi legmagasabb értékét vette fel a litecoin, a CoinMarketCap-on 95 dollárt ért. A 24 órás litecoin tranzakciók értéke meghaladta a 350 millió amerikai dollárt. Ezeknek nagy része kriptopénzek közötti átváltás volt a GDAX és a Bitfinex tőzsdéken.

Az előző év ezen napján a Litecoin $4 (!) körüli értéken mozgott. Viszont a jelenlegi $95-os árfolyamnál láthatjuk, hogy egy év alatt 2300% közeli növekedés történt, ami mindenképp figyelemre méltó.

több mint 2000%-os növekedés a litecoin piacán
Mi történik mostanában a litecoin piacán?

Vizsgáljuk meg mi történik a litecoin piacán és az általános piaci hangulat mellet mi más befolyásolta az árfolyam erősödést.

Kicsit többet a litecoinról azoknak, akik még csak most ismerkednek vele: a litecoint a bitcoin egy hard fork-ja ként hozták létre ezért sok mindenben hasonlítanak pár módosítástól eltekintve. Bitcoin és litecoin árfolyam grafikonján könnyen észrevehetjük, hogy erősen kapcsolódnak egymáshoz a mozgások, sokszor tandemben mozognak. Erről a CoinDesk közölt egy érdekes elemzést. Korábban a bitcoin árfolyam erősödése ellentétesen hatott a kisebb coinok árfolyamára, de a trend egyenlőre megfordulni látszik. Többet a litecoinról és annak vásárlási metódusairól pedig itt tudhattok meg.

A mostani növekedésnek egy részleges magyarázata tehát, hogy bitcoin, mint nagytestvér húzza magával a litecoin árfolyamát. Másrészről a kriptopénzek piaci kapitalizációja is jelentős növekedésen ment keresztül, ami egyre több befektető figyelmét kelti fel és sarkalja őket arra, hogy belépjenek a kriptopénz kereskedelembe és ezzel tovább növelve az árfolyamokat. A litecoin nincs messze a $100-os árfolyamtól, ami igen csak jelentős lélektani határnak fog számítani és ezzel még népszerűbbé válhat az alternatív, bitcoinnál lényegesebb olcsóbb coin a befektetők körében.

Mire számíthatunk ezután?

Valószínűsíthetően, a korábbi növekedésekre alapozva folytatódik a bikás trend és még ebben az évben eléri a $100 dolláros értéket. A nagybefektetői aktivitás élénkülésének eredményeképp a bitcoin meneteléséből “trickle down” (leszivárgó) hatásként a kisebb kriptopénzek is részesülnek. Habár továbbra is sokan vannak, akik szkeptikusak a kriptopénzekkel kapcsolatban és egyre közelebbre teszik a piacon kialakult buborék kipukkadását, egyelőre a litecoin kilátásai az év utolsó hónapjára továbbra is pozitívak.

***Figyelem. Következő cikkünk semmilyen minőségében nem minősül befektetői tanácsadásnak és a BitcoinBázis csapata nem vállal felelősséget a cikkben leírtak következtében bekövetkező esetleges anyagi károkért.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük