Sorozatos negatív hírek miatt már 4000 dollár alatt a bitcoin árfolyam

Újra 4000 dollár alatt van a bitcoin árfolyama miután több negatív hír is érte a napokban a kriptogazdaságot. A mainstream média is meglovagolta az árfolyam esést, így vörösben úsznak a piacok.

4000 dollár alatt a bitcoin

4000 dollár alatt zajlik a bitcoin kereskedése a sajtóban sorozatosan megjelenő negatív hangvételű hírek miatt. Az árfolyam tegnap délelőtt esett 4000 dollár alá egészen 3750 dollárig. Ennél tovább nem gyengült a bitcoin ára, jelenleg a 3800-4000 dolláros árfolyamszint között kezdett el oldalazgatni.

4000 dollár alatt a bitcoin árfolyam

A bitcoin mellett a több kriptopénz ára is erős gyengülésen ment keresztül az utóbbi napokban. Szeptember eleje óta a kriptopénz piac teljes piaci kapitalizáció folyamatosan zsugorodik mely legfőképpen a bitcoin árfolyam változásának is köszönhető.

Sorozatos negatív hírek

A múlt héten Kínával volt tele a sajtó, mely megtiltotta az ICO-kat, az elsődleges kriptopénz kibocsátásokat az országban. A döntés megszilárdítása miatt pedig a kínai központi bank szigorított a kriptopénz tőzsdék tevékenységén és ultimátumot adott minden kereskedési platformnak, vagy felfüggesztik a működési engedélyüket, ha bármilyen formában részt vesznek az ICO-k lebonyolításában.

Negatív sajtót kapott a bitcoinKína mellett pedig úgy tűnik a világ többi felügyeleti szerve is felfigyelt az ICO-k okozta felfordulásra. Az amerikai SEC már hetekkel ezelőtt megtette ezt. Most pedig az angol piaci felügyelet az FCA adott ki figyelmeztetést a kriptopénz kibocsátások kapcsán. Az FCA szerint az ICO-k nagyon kockázatos, spekulatív befektetések, melyek körül nagyon sok a csalás. Mindenkinek azt javasolják ismerkedjenek meg a mögöttes technológiával, mielőtt befektetnek valamibe. Az FCA mellesleg lelkes támogatója a blokklánc technológiának, épp a napokban jelentették be, hogy saját applikációt is fejlesztenek az R3 Corda blokkláncán.

A CNBC műsorában pedig a JP Morgan Chase igazgatója nyilatkozott arról, hogy a bitcoin egy átverés. Jamie Dimon már régóta nagy kritikusa a kriptopénzeknek így tulajdonképpen aki követi a híreket nem csodálkozik a kijelentésén. Dimon már 2015-ben is azt mondta, hogy azt az évet sem fogja túlélni a bitcoin, amikor 400 dollár körül mozgott az árfolyam. Szerinte abszolút lufi van a piacon és ennek rossz vége lesz. A kriptopénz piaci buborékról korábban mi is írtunk már és ahogy ellenzői, úgy proponensei is vannak a bitcoinnak (lásd alábbi videót John McAfee-val):

Jelenleg érzékeny állapotban van a kriptopénz piac, sokan a bizonytalanság határása inkább realizálják a profitot ami szintén lefelé nyomja az árfolyamot. Január eleje óta ugyanis még a jelenlegi árfolyam mellett is háromszor többet ér egy bitcoin mint az év elején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük