A Rothschildok is felugrottak a bitcoin vonatra

Úgy tűnik a Rothschildok sem akarnak kimaradni a kriptopénzek világából. Egy SEC dokumentum szerint a Rothschild család ugyanis éppen a napokban várásolt 210000 USD értékben bitcoint. Bár ez az ő vagyonukhoz képest csekély összeg, mindenképpen figyelemre méltő, hogy nyitottak a technológia iránt. 

HashFlare

Rothschildok is bitcoin vesznek

Rothschild családi címerA Rothschildok az egyike a legrégebbi múltra visszatekintő gazdag családoknak. Az 1760-as évekre nyúlik vissza a vagyonuk története. A német gyökerekkel rendelkező Mayer Amschel Rothschild ezidőtájt lépett be a bankszektor világába Frankfurtban. Több más családdal ellentétben a Rothschildoknak sikerült generációról generációra megőrizni a vagyonukat a 19. és a 20. század folyamán is. Ma már az élet számos területén rendelkeznek befektetésekkel. A pénzügyi szektoron kívül érdekeltségeik vannak az ingatlan, a nemesfém bányászat, az energia és a bortermelés területén is.

A SEC, az amerikai értékpapír felügyelet honlapján megjelent dokumentum szerint a Rothschild Investment Corporation egyik igazgatója által engedélyezett tranzakció során 210000 USD bitcoint vásárolt a cég. A befektetési célú bitcoin vásárlást a Bitcoin Investment Trust segítségével hajtották végre.

A Bitcoin Investment Trust (GBTC:OTCMKTS) egy nyílt végű befektetési alap, mely kízárólag bitcoinba és kriptopénzen alapuló származtatott termékekbe fektet. Ezáltal pedig az alap értéke is teljes mértékben a bitcoin árfolyamától függ. Az SPDR arany ETF modelljét követve azért hozták létre, hogy a hagyományos befektetési csatornákon keresztül is elérhető legyen a kriptopénz befektetés a vagyonosabb réteg számára. Ugyanis az alapon keresztül csak azok fektethetnek be akik akkreditált befektetőnek számítanak, azaz a háztartásra jutó bevételük meghaladja az évi 200000 dollárt vagy a teljes nettó vagyonuk az 1 millió dollárt. A Genesis bitcoin ETF-e hasonló koncepción alapulva nyitotta volna meg ezt a befektetési lehetőséget a széles tömegek számára, amennyiben elfogadták volna idén márciusban.

Jól kiegészítheti a befeketéseket a bitcoin

Gazdagok a bitcoin piacánMindig nagy szenzációnak számít, ha különleges arcok csatlakoznak a kriptoközösséghez. Kevesen gondolnák, hogy olyan nagy múltra visszatekintő családok, mint a Rotschildok is bitcoinba fektetnek. Azonban mégis csak a bankszektor legnagyobb családjáról beszélünk. Ezért annyira nem is csoda, hogy a lassan a bankolás versenytársává kinőtt blokklánc technológia iránt is érdeklődnek.

A legtöbb esetben a befektetési célú bitcoin vásárlások mögött a portfólió diverzifikálása áll. A bitcoin ugyanis a többi befeketetési eszközhöz képest – bár jelentős kockázat mellett – magas hozamot kínál. Ezért a hagyományos termékek jó kiegészítője lehet, melyek bár biztonságos befektetési lehetőséget jelentenek a hozamuk alapvetően kicsi.

A Rothschildok nem az elsők akik meglátták a lehetőséget a bitcoinban. Sokan pont a bitcoin befektetéseik révén gazdagodtak meg az utóbbi pár év során.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

2 megjegyzés a “A Rothschildok is felugrottak a bitcoin vonatra” cikkhez

  • Sok info van a híreitekben. Csak így tovàbb. Örülök hogy megtalàltam az oldalt. Kicsit sok az elütés de nagyon hasznosak vagytok. Üdv

    Válasz
    • Köszi a visszajelzést W! Igyekszünk figyelni majd az elütésekre is.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.