1 kiló aranyat rejtett el a testében a dubaji utas

Dél-Indiában letartóztattak egy Dubajból hazarepülő utast, mert több, mint 1 kiló aranyat akart a határon illegálisan – a testében – átvinni.

Az utas a India déli csücskében fekvő Kerala tartomány Kannur repülőterén bukott lett, amikor kiderült, több, mint 1 kiló aranyat rejtegetett magánál. A nyomozók “kinyerték” a nemesfémet az utasból – jelentsen ez bármit is – és egy másik társával együtt, akinél 972 gramm volt elrejtve hasonló módon, letartóztatták. Azt nem részletezték a sajtóközleményben, pontosan hogyan is rejtették el a képen látható kilapított aranyrudakat, de annyi biztos, hogy a testnyilásaikban találták meg csempészett árut a határőrök. Egy nappal később újabb fogása volt a hatóságoknak. A harmadik utas 386 gramm aranyat rejtett el a fehérneműjében.

Gold Smuggling

Egy hét alatt összesen 7 alkalommal próbáltak meg az utóbbi héten Indiába aranyat csempészni különböző módokon az elkövetők. Az országban ugyanis 18% adó terheli a behozott nemesfémeket, ami egyre inkább kecsegtetővé teszi az illegális importot.

A csempészek pedig egyre kreatívabb megoldásokat találnak a hatóság kijátszására. Kapszulákba rejtve lenyelik, fehérneműben rejtve viselik az igazán elvetemültek az illegális árut. A kevésbé bevállalósak csokoládés dobozokba, táskákba, esernyőnyelekbe és tollakba próbálják meg elrejteni a fizikai aranyat, amit az országba szeretnének bevinni.

Az Egyesült Arab Emirátusok és India hatóságai most együttes erővel próbálják felderíteni a hálózatot, mely úgy látszik az utóbbi időben kifejezetten erre az ügyre specializálódott egy bűnügyi szervezet a régióban.

Netán ha digitális aranyat, Bitcoint használtak volna, akkor talán nem lett volna szükség az aranyrudak rejtegetésére a testnyílásaikban. Onnantól már csak egy lépés lett volna hazájukban átváltani aranyra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.