10 millió dollárt nyert a nő, aki véletlenül rossz gombot nyomott meg

10 millió dollár nem kis összeg, megnyerni azonban egy teljesen más dolog, arról nem is beszélve, ha egy különös véletlennek köszönhető az egész. Ezt nagy valószínűséggel így gondolja az az amerikai nő is, aki egy kellemetlen konfrontáció következtében milliomossá vált. 

Általában, ha egy idegen akaratlanul belénk ütközik, egy bocsánatkérést kapunk a kellemetlenség fejében. LaQuedra Edwards esetében viszont nem ez történt, hiszen nem kértek tőle elnézést, de ellenben kapott 10 millió dollárt. Azért ez sem utolsó kárpótlásként, ugye?

Noha az összeget nem a figyelmetlen ismeretlen adta át neki, mégis ő az, aki miatt mindez létre jöhetett. 2021 novemberében játszódott le a furcsa jelenet, amikor is LaQuedra 40 dollár értékben lottószelvényeket akart vásárolni az egyik Los Angeles-i szupermarketben. Mialatt a hölgy az automata előtt állt s gondosan mérlegelte a kiválasztani kívánt fajtákat, egy “goromba ember” durván meglökte őt. Ezáltal ő rossz gombot nyomott meg a gépen, az idegen pedig egyszerűen csak eltűnt.

„Szimplán csak nekem jött s egyenesen kisétált az üzletből anélkül, hogy akárcsak egy szót is szólt volna”, mesélte a 10 millió dolláros díj nyertese.California Lottery

Elmondása szerint egyébként legtöbbször olcsóbb szelvényeket vásárol, de az akaratlan gombnyomás következtében egy 30 dollárt érő 200x Scratchers tikettet vett meg. Visszaemlékezése alapján először rendkívül bosszús lett, mivel egyetlen lottószelvényre költötte el pénze legnagyobb részét.

 

Az univerzum 10 millió dolláros elégtétele

Csakhogy, miután elhagyta az áruházat és kocsijában hozzálátott a jegy lekaparásához, egyszeriben nem hitt a szemének. Rájött ugyanis, hogy a szelvénnyel, amit véletlenül választott, megnyerte a 10 millió dolláros fődíjat. Elviekben így működik a karma, nemde?

„Kezdetben el sem hittem, hogy ez tényleg megtörtént. Hazafelé indultam a 405-ös autópályán és egész úton a szelvényt bámultam, ami miatt majdnem karamboloztam is. Úgy döntöttem, hogy inkább lehúzódom az úttestről s a California Lottery mobilalkalmazását használva beszkenneltem a tikettet. Újra és újra megtettem, mert nem akartam elhinni, hogy valóban nyertem.”

LaQuedra úgy nyilatkozott, hogy a nyereményből házat fog vásárolni és elindítja a saját nonprofit szervezetét is a későbbiekben.