A Brave kriptobarát böngésző NFT-tárcával és DEX aggregátorral bővül

A Brave kriptobarát és adatbarát böngészőről az elmúlt időszakban többször lehetett népszerűsége kapcsán írni. Gondoljunk bele, hogy még tavaly év végi adatok szerint naponta aktív 8 millió felhasználója volt és havonta 25 millióan használták. Ráadásul már szintén tavaly lenyomta népszerűségben a Google Chrome-ot a Google Play áruházában is. Amiért egyre többen választják és szeretik az az, hogy integrált kriptovaluta szolgáltatások mellett nem bombázza reklámokkal az embert, mint az összes többi böngésző. Plusz az adataink is nagyobb biztonságban vannak, mint mondjuk a Chrome esetén.

A Brave kriptobarát böngésző további tervei

És ezt még lehet fokozni, hiszen ha vállaljuk, hogy hirdetéseket nézünk, akkor minimális pénzt kereshetünk. Ugyanis a Brave BAT-ban fizet a reklámok megtekintéséért. Most a böngésző közzétette a “Roadmap 2.0” nevet viselő fejlesztési tervét, amelyből kiderül, hogy DEX aggregátor szolgáltatás mellett non-fungible tokenek (NFT-k) támogatását is tartalmazni fogják a következő Brave verziók. Az új, Ethereum-alapú tárca, amit a böngésző szeretne integrálni, támogatni fogja tehát a DeFi és NFT felhasználói igényeket is. Emellett tovább terveznek fejleszteni a mobilos elérhetőségen és felhasználhatóságon is.

Ugye a DEX-ek a decentralizált tőzsdék, ahol nincsenek közvetítők és harmadik felek, a felhasználók egymással lépnek kapcsolatba közvetlenül a blokkláncon. A DEX aggregátor ehhez képest egy szinttel feljebb van, különféle DEX-ek likviditását használja fel, hogy jobb átváltási rátákat tudjon kínálni a felhasználóknak. Az Ethereum mainneten jelenleg is látható hihetetlenül magas díjak miatt a Brave mindenképpen többrétegű skálázási megoldásokban gondolkodik. Ezek segítségével igyekszik majd ellensúlyozni ezeket a hatásokat.

Emellett a Brave kriptobarát csapata azon is dolgozik a hivatalos közlemény szerint, hogy a BAT népszerűségét és felhasználhatóságát növelje az e-kereskedelemben vagy éppen a VPN-ek tekintetében. És van is miért fejleszteni és fejlődni, hiszen becslések szerint az idei év végére már napi 17 millió felhasználója is lehet a Brave-nek. A havi felhasználás pedig akár 50 millió fölé is mehet. Jelenleg több mint 13 millió Brave jutalmas tárca van és havonta közel 4 millió felhasználó hajt vele végre tranzakciókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.