“A koronavírus korlátozások még évekig eltarthatnak, a cél soha nem volt az, hogy visszatérjen minden a normális kerékvágásba”…

Az Egyesült Királyságban már javában halad a vakcina program, a lakosság átoltottságát tekintve a világelsők közé tartoznak. Annak ellenére azonban, hogy a britek jóval előrébb járnak, mint a legtöbb állam, Mark Ramsay, a helyi közegészségügyi tisztviselő szerint a koronavírus okozta korlátozások még évekig érvényben fognak maradni… Legalább is mindaddig, míg az összes ország fel nem zárkózik, ami bizony „évekig is el fog tartani”.

Az emberek már hozzászoktak a szigorításokhoz és együtt tudnak élni velük. A gazdaság pedig továbbra is működőképes az enyhébb korlátozások mellett. Úgy gondolom tehát, hogy még néhány évig, vagy legalább is mindaddig, míg a világ más tájai nem állnak legalább olyan jól, mint mi, és a napi esetszámok nem mutatnak csökkenő tendenciát, bizony nem számíthatunk normálisabb körülményekre” – nyilatkozta Ramsay.

A tisztviselő elmondta azt is, hogy amíg továbbra is terjed a fertőzés, a szabályok érvényben fognak maradni, és kiemelte a tényt, hogy a cél soha nem az volt, hogy „minden visszatérjen a normális kerékvágásba…”

Vajon szükség lenne kétévente globális korlátozásokat bevezetni?

A britek többsége egyébként nincs ellene a korlátozásoknak, a közvélemény-kutatások adatai szerint az emberek továbbra is ragaszkodnak az enyhébb szabályokhoz. Nemrégiben például újra felmerült a globális felmelegedés problémája is, és sokak szerint kétévente szükség lenne hasonló korlátozásokat bevezetni ahhoz, hogy megmentsük a Földet. A felmérések alapján azonban kiderült, hogy a világjárvány okozta átmeneti emissziócsökkenésnek elenyésző, szinte semmilyen hatása nincs a klímaváltozásra. Mindenesetre, a problémára már szakértők ezrei keresik a megoldást, Bill Gates például műhússal mentené meg a Földet. Valljuk be, nem egyszerű megküzdeni a jelenlegi helyzettel, az Európai Unió azonban már látja a fényt az alagút végén. Nemrégiben ugyanis bemutatták az általuk tervezett COVID-útlevelet, mellyel a remények szerint újra beindulhat az élet… Már akinek.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.