A Terra alapító menekül – most már Szingapúrt is elhagyta

A Terra ökoszisztéma májusi összeomlása miatt a világon számtalan hatóság kezdett el felelősöket keresni. A Terra alapítóját Do Kwont az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) például pénzmosással vádolta meg, de az Interpol is körözést adott ki ellene. A legutolsó hírek szerint Szingapúrban tartózkodott, de a Reuters friss információi szerint már elhagyta a városállamot. Ezt a szingapúri rendőrség helyi sajtóorgánumokkal közölte nem sokkal korábban.

Do Kwon azt állítja, nem menekül

A szingapúri hatóság mindenesetre kiemelte, hogy mindenben együtt fognak működni a dél-koreai rendőrséggel Kwon letartóztatásának érdekében. A dél-koreai kormány még a hét elején adott ki körözést a Terra alapító ellen, pénzügyi piacokra vonatkozó szabályozások megsértése miatt, amelyek 140 milliárd dolláros veszteséget okoztak a befektetőknek. A körözés 1 évig érvényes, ezzel párhuzamosan pedig a dél-koreai külügyminisztérium megpróbálja visszavonni Kwon útlevelét is. A még augusztusban Zack Guzmannak nyilatkozó Kwon hangsúlyozta, hogy a nyilatkozat időpontjáig semmilyen hatóságtól nem kapott megkeresést. A körözések mellett Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is több per indult a férfi ellen.

Do Kwon

Ő többször kiemelte azt is már a múltban, hogy csak barátainak van joga tudni azt, hogy hol van, vagy azoknak, akikkel hajlandó találkozni. Mindennemű kísérlet a tartózkodási helyének meghatározására behatolás a személyes szférájába és sérti a jogait. A Terra LUNA tokenje az elmúlt 24 órában mindenesetre ettől függetlenül is emelkedett majdnem 10%-ot, bár az elmúlt hét napban 38%-os mínuszban van. A Terra Luna Classic tokenje is egészen korrekt emelkedést tudott elérni az elmúlt hetekben. Kwon jelenlegi hollétéről mindesenetre csak pletykák és tippek vannak, egyesek szerint Thaiföldön, mások szerint Dubajban tartózkodik.