Adathalászatra hívta fel a figyelmet a K&H Bank

A K&H Bank adathalászatra hívta fel az ügyfelei figyelmét. A Magyarországon 210 bankfiókkal rendelkező pénzintézet egy közleményt adott ki, amelyben az e-bankolás biztonságára és az adathalászatra hívja fel a figyelmet. A bank azt írta az e-bank bejelentkezési felületén:

“A K&H Bank sosem kéri Ügyfeleit, hogy email formájában ügyfélazonosítókat adjanak meg, vagy az emailből egy linkre kattintva lépjenek be a K&H e-bankba. Amennyiben valaki ilyen e-mailt kapott és megadta ügyféladatait, vagy az abban megadott linkre kattintott, a bank azt kéri, hogy a kh.hu weboldalról nyissa meg újra a K&H e-bankot, ellenőrizze az e-bankban a beállítások/azonosító eszközök kezelése menüpontban a regisztrált eszközeit, illetve a tranzakció történetét. Amennyiben rendellenességet tapasztal, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a bankkal.”

Mostanában egyre gyakrabban fordulnak elő adathalászatra irányuló kísérletek. A legnagyobb pénzintézetek, telekommunikációs cégek nevét felhasználva próbálnak a csalók ügyfélazonosítókat, vagy éppen pénzt kicsikarni a gyanútlan áldozatokból. Ezért érdemes óvatosnak lenni és csakis az adott vállalat hivatalos weboldalán informálódni.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük