Ausztrália óriási karanténtáborokat épít állandó használatra

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Létesítményt építenek azok elhelyezésére, akik “nem jutottak hozzá az oltáshoz”, írják az ausztrál hírportálok.

Annak ellenére, hogy néhány államban óvatosan megkezdték a különféle zárlatok és korlátozó intézkedések feloldását, az ausztrál hatóságok karanténtáborokat építenek, amelyek munkálatai csak jövőre fejeződnek be, hogy felkészüljenek az újabbnál újabb COVID hullámokra, és elhelyezzék azokat, akik nem jutottak hozzá az oltáshoz.

Az ABC Australia szerint az egyik ilyen 1000 ágyas karanténlétesítmény a Toowoomba melletti Wellcamp repülőtéren épül, mely 2022 március végére készül el teljesen.

“Ebben a szakaszban a kabinokat az országba visszatérő belföldi utazók fogják használni” – áll a jelentésben.

Ugyanakkor azt is világossá tették a helyi hatóságok, hogy a tábort állandó használatra szánják, mivel a helyieknek ezzel munkát teremtenek.

banner

A tábor különböző zónákra lesz osztva, melyekben leesznek egyágyas, kétágyas és családi szobák is, miközben rendőrök és biztonsági őrök a nap 24 órájában járőrözni fognak a bungalók között.

A COVID újabb újabb mutációira, és azokra az emberekre hivatkozva, “akik nem jutottak hozzá a védőoltáshoz”, Steven Miles queenslandi miniszterelnök-helyettes a médiának elmondta: “Arra számítunk, hogy továbbra is szükség lesz karanténlétesítményekre”.

A kormány 12 hónapra bérli a Wagner Corporationtől azt a földterületet, amelyen a tábor épül, és ezt követően további 12 hónapra szóló hosszabbítási lehetőséget kap.

Egy másik, 1000 ágyas karanténlétesítményt is építenek egy 30 hektáros katonai laktanya területén, a brisbane-i repülőtér közelében.

“Nem világos, hogy aki elhagyta Ausztráliát, miért jönne ide vissza. Ez talán a világ legelnyomóbb országa a Covid zsarnokság tekintetében”- írta több helyi az intézményre hivatkozva.

Az, hogy ilyen létesítmények Kínában már léteznek, nem meglepő. De azért Ausztráliától ilyen óriási koncentrációs táborokhoz hasonló építményeket nem vártunk.

Új-Zéland szintén bejelentette, hogy a COVID-fertőzöttek és családtagjaik “karanténlétesítményekben” történő elhelyezése mellett döntött. Azt még nem tudni, hogy tettek-e már bármilyen lépést az ügyben, de már maga a hír is aggasztó, hogy ilyen őrzött épületekben kellene laknia azoknak, akik koronavírus fertőzöttek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.