Ausztráliában elindult a COVID-pozitívak elszállítása

Az ausztrál hadsereg megkezdte az északi területek lakosainak erőszakos elszállítását a Darwinban található Howard Springs karanténtáborba, miután kilenc új COVID-19-cel fertőzött esetet azonosítottak Binjari közösségében. A lépésre azt követően került sor, hogy szombat este Binjari és a közeli Rockhole településeken is zárlatot rendeltek el.

Binjari és Rockhole lakosai többé nem hagyhatják el az otthonaikat még élelmiszervásárlás, tanulás vagy munkavégzés miatt sem. Csak és kizárólag orvosi kezelés vagy vészhelyzet esetében léphetnek ki a házaikból, ezt Michael Gunner, az Északi Terület főminisztere mondta. Emellett hozzátette:

“Nagyon valószínű, hogy ma még több lakos kerül át Howard Springsbe, akár pozitív esetként, akár közeli kontaktként. Már 38 Binjari közeli kontaktszemélyt azonosítottunk, de ez a szám még emelkedni fog. Ezt a 38 főt most átszállítjuk. Tegnap este felvettem a kapcsolatot a miniszterelnökkel. Hálásak vagyunk a mintegy 20 ADF alkalmazottnak, valamint a hadseregnek a támogatásért, hogy segítenek a pozitív esetek és a közeli kontaktok átszállításában. Ma felmérést végzünk arról, hogy milyen további erőforrásokra lehet szükségünk a szövetségiektől.”

A “deportálással” kapcsolatban Jamie Chalkner rendőrfőnök azt nyilatkozta az NT News-nak: “Tisztában vagyunk azzal, hogy ez bizonyos hatással lehet az emberek mentális egészségére és általános közérzetére is.”

Megjegyzendő, hogy az Északi Területeken nagy százalékban élnek ausztrál őslakosok. Ahogy Steve Milne, az Epoch Times szerzője is megjegyezte, az Ausztrál Egészségügyi és Jóléti Intézet szerint 2018-2019-ben majdnem minden ötödik ausztrál őslakos túlzsúfolt lakásban élt, szemben a nem őslakos ausztrálok 5 százalékával. Ráadásul minél távolibb egy terület, annál magasabb a túlzsúfolt lakásokban élő ausztrál őslakosok aránya.

Öt nappal ezelőtt Malarndirri McCarthy NT szenátor az ABC-nek azt mondta, hogy a túlzsúfoltság az őslakos közösségekben “hatalmas probléma”, és rámutatott a régió új gócpontjaira.

A kilenc új Binjari esetből négy nő és öt férfi, köztük egy 78 éves nő, akit kórházba szállítottak. Vasárnap nem jelentettek új COVID-19-es esetet, Gunner miniszter azonban azt mondta, hogy aggódik a háztartások közötti keveredés miatt. Gunner vasárnap kijelentette: “Igen, ezek szigorú intézkedések, de az életeket fenyegető veszély rendkívüli”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük