Ausztria mindenkinél jobban ellenzi a készpénzmentes társadalmat

Miközben a központi bankok és a globalista intézmények igyekeznek a világot a digitális valutákra átállítani, az osztrák állampolgárok épp most utasították el a készpénz megszüntetését.

“A világon sehol máshol nem utasítják el ilyen egyértelműen a készpénz nélküli mindennapokat, mint Ausztriában” – mondta Hubert Fuchs, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénzügyi és költségvetési szóvivője egy parlamenti vitában.

Az a tény, hogy a 8,9 milliós országban több mint félmillióan írták alá a népszavazási petíciót, azt mutatja, hogy széles körű ellenállás tapasztalható a digitális valutáknak a világ központi bankjai és olyan intézmények által támogatott erőltetésével szemben, mint a Világgazdasági Fórum (WEF). Ez volt a 13. legnépszerűbb népszavazás az ország történetében.

A jobbközép Osztrák Néppárt (ÖVP) azonban, amelyről sokáig azt mondták, hogy támogatja a készpénzhez való jogot, most csatlakozik az osztrák baloldali pártokhoz, és blokkol minden olyan kísérletet, amely ezt a jogot az ország alkotmányába foglalná.

“A készpénz a nyomtatott szabadság”

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), amely az Oroszország elleni szankciókkal szembeni álláspontjáról és a bevándorlás megállítását az “Ausztria-erőd” megépítésével követelő felhívásairól ismert, jelenleg a legnépszerűbb párt az országban, a felmérések szerint 27 százalék körül van. A párt a készpénzfizetéshez való jogot is a programjának szerves részévé tette, azzal érvelve, hogy az biztosítja a kormányzati felügyelet alóli szabadságot, és megvédi az osztrákokat a ragadozó bankoktól és hitelkártya-intézményektől.

“Mi, a Szabadságpárt – minden más párttal ellentétben – már évek óta kampányolunk a készpénz megőrzéséért, valamint a készpénzfizetéshez való jog alkotmányban való rögzítéséért…” – szólalt meg Hubert Fuchs, az Osztrák Szabadságpárt pénzügyi szóvivője.

Fuchs felszólalásában azt is elmondta, hogy egy olyan pénzügyi rendszer bevezetése, amelyben csak digitális valuták léteznek, a pénzmosás és a terrorizmus titkos finanszírozásának növekedéséhez vezetne, mivel szerinte a digitális és kriptovaluták a bűnözés melegágyát jelentik.

Fuchs a készpénz megőrzésének fontossága ecsetelésekor azt a kérdést is felvetette, hogy készpénz nélkül a gyerekek hogyan tanulnának meg bánni a pénzzel. Arra is kitért, hogy a készpénz használatával sokkal nagyobb kontrollt fordítunk a költekezésünkre, ezáltal jobban bánunk a vagyonunkkal. (Szakértők szerint a fizikai készpénz használata az elektronikus fizetés helyett segít az embereknek jobban ellenőrizni és nyomon követni kiadásaikat.)

“A készpénz a túlélést, a szabadságot és az önrendelkezést jelenti”

“Tekintettel arra, hogy több mint 530 000 állampolgár írta alá a a készpénzt támogató népszavazást, több mint időszerű felismerni a kérdés fontosságát. Az ÖVP, az SPÖ, a Zöldek és a NEOS egységes ellenzéke nyíltan hangoztatja a készpénzt, de minden olyan javaslatunk ellen szavaz, amely a készpénz megőrzését és általában a készpénz alkotmányunkban való rögzítését célozza. Mind a négy párt miatt elbukott az a kérelmünk is, hogy a készpénz mint fizetőeszköz alapvető elfogadásával kapcsolatban az osztrák jogrendszerben az áruk és szolgáltatások mozgására vonatkozó szerződéskötési kötelezettséget alkotmányosan rögzítsük” – magyarázta Peter Wurm, az FPÖ fogyasztóvédelmi szóvivője.

“De mi, liberálisok továbbra is eleget teszünk a polgárok akaratának. A készpénz a túlélést, a szabadságot és az önrendelkezést jelenti.” Wurm hangsúlyozta, hogy a polgárok már így is „teljesen átláthatóvá” váltak a kormány számára, és “csak az alkotmányosan védett formában történő készpénzfelvétel akadályozhatja meg, hogy még rosszabb dolgok történjenek”.

Az osztrákok ragaszkodnak a készpénzhez

Ausztriában az összes tranzakció 50 százalékát még mindig készpénzben bonyolítják le, ami jóval meghaladja a körülbelül 30 százalékos európai átlagot. A németek is ellenzik a digitális tranzakciókat, mindössze 9 százalékuk mondta, hogy használna mobilfizetést.

A készpénz eltörlése arra kényszerítené a polgárokat, hogy minden tranzakciót digitális médiumon, például mobilfizetésen, hitelkártyán vagy digitális valután keresztül bonyolítsanak le. A bankok és az elektronikus médiumok továbbra is sebezhetőek a hackertámadásokkal és akár természeti katasztrófákkal szemben is, például ha az elektromos hálózat kiesik. Az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó Svéd Polgári Vészhelyzeti Ügynökség egy jelentésében arra figyelmeztetett, hogy egy teljesen készpénzmentes társadalom rendkívül sebezhető lenne, ha az országot megtámadnák vagy természeti katasztrófa érné.

Sokan a kormány ellenőrzésétől és irányításától félnek a legjobban

Egyesek számára még aggasztóbb, hogy a digitális pénzt egy nap a nyugati országokban egy szociális hitelrendszerben összekapcsolhatják a politikai és társadalmi viselkedéssel, ahogyan azt Kínában, vagy a kanadai Szabadságkonvoj esetében láthattuk.