Az ENSZ toboroz – új csapata cenzúrázza majd a koronavírussal kapcsolatos hamis híreket

  • 2
  •  
  •  
  •  

Egy jelentés szerint az ENSZ is a szólásszabadság korlátozására szavazott. Olyan csapatot toboroz a szervezet, amely a közösségi média felületein terjedő koronavírussal kapcsolatos hamis információkat javítja, illetve törli ki.

Mivel manapság a világon több millió ember van a koronavírus-járvány korlátozásai miatt otthonába zárva, mit csinálhatna, mint egész nap a számítógép előtt csücsül, és a közösségi média oldalain olvas, kommentel, vitatkozik. Már most számos bejegyzés kerül törlésre a különböző felületeken, a jövőben azonban még nehezebb lesz hozzászólni valamihez. Az Egyesült Nemzetek Szervezete ugyanis egy olyan, önkéntesekből álló csoportot akar verbuválni, amely a közösségi média felületein küzd a félretájékoztatás ellen, és hozzájárul a WHO politikájának megerősítéséhez.

9 nyelven szűrik a közösségi médiákat

A jelentések szerint legalább 10 ezer embert keres a szervezet, akik 9 nyelven szűrnék a neten terjedő “hamis” információkat. Az ENSZ a csapat tagjait csak digitális válaszadóknak nevezi.

Az ENSZ főtitkára Melissa Fleming azt mondta, hogy „könnyebb a téves információk terjesztése, mivel nem szükséges a másokkal való közvetlen kapcsolattartás. Szorozzuk ezt meg ezerrel, attól függően, hogy hány követőnk van, és a környezetünkben mennyire félnek. A félelem ugyanis úgy terjed, mint a futótűz.”

Az önkéntesektől az ENSZ elvárja, hogy korrigálják mindazt, amit az ENSZ hivatalosan hamis hírnek titulál. A szervezet, amelyet a tagállamok tartanak fent, 471 millió dollár költ az ellenőrző kampányra. Az olyan mondatok, mint “az alkoholfogyasztással elkerülhető a megfertőződés”, illetve “a védőoltás veszélyes lehet, mivel a tesztelésére nem szántak elég időt” tiltva lesznek. Nem lehet majd a WHO állításaival sem szembe menni. Ezt viszonylag nehéz lesz betartani és betartatni is, mivel az Egészségügyi Világszervezet saját magát hozza rendszeresen kellemetlen, ellentmondásos helyzetbe.

 


  • 2
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.