A Reddit és az Ethereum Alapítvány partnerségre lépett

Az elmúlt napokban elég sokat lehetett olvasni és hallani a Redditről annak kapcsán, hogy az egyik fórumának tagjai sikeres támadást indítottak nagy wall streeti befektetők shortolási törekvései ellen a GameStop részvényein. Már akkor szóba kerültek a kriptovaluták is, hiszen mindenki decentralizált tőzsdékért kiáltott. Mindenki a decentralizált pénzügyi eszközök és megoldások értékét dicsérte. Most pedig itt a friss hír, amely szerint a Reddit bejelentette, hogy hivatalos partnerség indul az Ethereum Alapítvány és hihetetlenül népszerű fórumos/hírmegosztós oldal között.

A Reddit és az Ethereum Alapítvány kapcsolatának története

Ez lesz a Reddit első blokklánc-alapú partneri kapcsolata, amelyben 50 milliónál is több felhasználó lesz elérhető. A kapcsolat egyik fő célja, hogy a Reddit támogatásával az Ethereum blokklánc skálázhatósága növekedjen. Az elmélet szerint a különböző applikációk és erőforrások segítségével a rendszer képes lehet kezelni a volumenben megjelenő növekedést. Egyébként az együttműködés a két szervezet között nem annyira friss, már elég régóta folyik közös munka a felek részvételével. 2020-ban két közös projektjük is hírt kapott, az egyikben Reddit-felhasználók ERC-20 tokeneket kaphattak tartalmakért cserébe. A másikban pedig skálázási megoldások létrehozására írtak ki versenyt közösen.

Ethereum és Reddit

Ebben az új partnerségben viszont új szintre lépnek, ugyanis ténylegesen együtt fognak dolgozni egy olyan technológia kidolgozásán, ami ahhoz kell, hogy nagy mennyiségben lehessen decentralizált applikációkat indítani. Az így kidolgozott fejlesztések bárki számára elérhetű, nyílt kódú fejlesztések lesznek. De az előbb említett projektek is tovább fognak folytatódni. Hiszen jelenleg az ERC-20-as jutalmazási rendszer még csak béta verzióban érhető el két fórum tagjai számára.

Mindenesetre ez egy hatalmas lépés a decentralizáció felé, hiszen a jelenleg is elérhető karma-rendszertől eltérően az ERC-20 tokeneket az Ethereum rendszerén tárolnák. Tehát a Reddit nem tudna hatással lenni rájuk. Szóval összességében a mostani partnerség igazából annyi változást fog hozni, hogy jóval komolyabb erőforrásokat fog a Reddit arra ráállítani, hogy a mostani prototípus-projektjeit mielőbb élesbe tegye. Ehhez pedig a cég bejelentése szerint külön fejlesztői brigádot fognak összeállítani.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük