Beépített Ethereum tárca került a Brave böngészőbe

Integrált natív Ethereum tárca került a Brave kriptobarát böngészőbe a legutóbbi frissítés után. Ez egy olyan natív kriptotárca amelyet közvetlenül a böngészőn keresztül használhatnak a felhasználók, egyéb bővítmények vagy szoftverek letöltése nélkül. A Brave fejlesztőcsapata szerint azzal, hogy a tárca szerves részét képezi a böngészőnek, magasabb kiberbiztonság érhető el, mint különböző bővítmények futtatásával. A böngésző legújabb változata a mostani frissítés után az 1.32-es verziószámot viseli.

A beépített Ethereum tárca segítségével a Brave böngésző immár több mint 40 millió felhasználója férhet hozzá közvetlenül azokhoz a DeFi alkalmazásokhoz, amelyek olyan Ethereum mellék blokkláncokon (vagy egyéb EVM kompatibilis blokkláncokon) futnak, mint például a Polygon vagy az xDai. A beépített kriptotárca használatához a felhasználóknak semmilyen bővítményt, vagy egyéb szoftvert nem kell sem letölteniük, sem futtatniuk. A Brave bővítménymentes kriptotárcája ezáltal olyan főleg bővítményeket igénylő tárcákkal fog versenyezni, mint a MetaMask, TrustWallet vagy a Wallet Connect.

Biztonságosabb, kényelmesebb, remélhetőleg hamarosan jön mobilra is

Korábban többször előfordult, hogy felhasználók azért vesztették el a digitális érméiket, mert tévedésből egy a valódihoz nagyon hasonló, de valójában hackerek által létrehozott kamu klón bővítményt töltöttek le, ami aztán egész egyszerűen leszívta a tárcájukat. Ezen kívül a Brave szakértőinek véleménye szerint a hivatalos kripto bővítmények alapjáraton sebezhetőbbek lehetnek bármilyen támadással szemben, mint egy integrált kriptotárca. Brian Bondy, a Brave vezérigazgatója nem leplezte azon céljukat, hogy az integrált kriptotárca piacvezető legyen a böngészős kriptotárcák körében.

A Brave böngésző által kínált Ethereum tárca azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók erre az új tárcára importálják a már meglévő MetaMask tárcájuk tartalmát, sőt akár olyan cold walletek tartalmát is, mint a Trezor és a Ledger. A jelenleg csak PC-ről elérhető kriptotárcát később úgy akarják továbbfejleszteni, hogy az mobilos böngészőn keresztül is használható legyen.

Az Ethereum tárca egyébként nem az egyetlen kriptotárca projekt a Brave böngésző részéről. Előző héten a Solana blokklánccal kötöttek partnerséget, melynek keretében már 2022-ben szeretnének integrált Solana kriptotárcát is fejleszteni.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.