Közösségi média fenegyereke: A Bitcoin azért jött, hogy maradjon

„Ha megakarnád állítani a Bitcoint, azt 10 évvel ezelőtt kellett volna. Most már túl késő. Minden egyes nappal, amit a Bitcoin túlél, egyre nehezebb és nehezebbé vállik azt megállítani. A Bitcoin azért jött, hogy maradjon”.

Carl Runefelt, akit a kriptoközösségen belül és talán azon túl is inkább a közösségi médiában használt nevéről – The Moon – ismerhetünk, az egyik legnépszerűbb influenszer a területen. Több mint félmillió feliratkozója van a YouTube-on, és nemrég átlépte az egymillió követő mérföldkövet a Twitteren. A legtöbben ugyan influenszerként ismerik, azonban ő inkább üzletembernek, illetve vállalkozónak mondaná magát. Videókat és posztokat pusztán azért készít, mert élvezi csinálni, és élvezi azt, hogy ezzel másoknak segítséget és inspirációt adhat. A CryptoPotato.com interjújában sikere eléréséről, jelenlegi tevékenységeiről, adománygyűjtő szervezetekről és sok más érdekes témáról mesél.

Az út a bolti eladói állástól a milliárdos álomélet eléréséig

Runefelt 2017-ben indította el Youtube-csatornáját. Mielőtt belevetette volna magát a kriptóba, egy élelmiszerboltban dolgozott Svédországban – ahonnan származik.

“Egy svédországi élelmiszerboltban dolgoztam. Nem voltam túl boldog az életemmel – úgy gondoltam, hogy egy kicsit unalmas. Úgy éreztem, hogy ez nem az, amit csinálnom kellene”.

Állítása szerint a vonzás törvénye és céljai vizualizálása segített neki elérni azt a pazar életmódot, amelyet ma élhet a napsütéses Dubajban. Mielőtt belevágott volna a kriptóba, a pénzét aranyba és ezüstbe fektette. Egy 22 éves, pályakezdő fiatalemberként a körülményes bankrendszer volt az, ami miatt alternatívát keresett.

“Azt kerestem, hogyan lehet pénzt keresni a központi bankárok ostobaságán és korrupcióján, és úgy gondoltam, hogy erre a legjobb módszer az arany. De aztán megláttam egy YouTube-videót a Bitcoinról”. Mivel Carl ekkorra már széles tudáskörrel rendelkezett a monetáris érmék és központi bankrendszerekről, egyből értelmet nyert számára a Bitcoin. Ekkor született meg a TheMoon címet viselő YouTube csatornája.

Mivel foglalkozik Carl Runefelt?

Jelenleg kriptobefektető, de emellett minden elképzelhetőt csinál az iparágban. A likviditás biztosításától és a yield farmingtól kezdve a startupokba való befektetésen át a saját projektjének – a Kasta nevű fizetési alkalmazásnak – a társalapításáig. A Kasta a hagyományos fizetési megoldások alternatívájaként érkezik, amelyek részei annak a rendszernek, amellyel szemben Runefelt ki akart állni.

Runefelt jóslata a BTC árfolyamának alakulásáról

Egy 2019-es interjúban Carl azt tippelte, hogy a BTC árfolyama az elkövetkezendő 5 évben eléri a 200 000 dollárt. Az aktuális beszélgetésben megerősítette előrejelzését, sőt ennél jóval optimistább jövőképben bízik.

“A Bitcoin a legritkább eszköz az egész univerzumban. Semmi sincs odakint, ami a Bitcoin szűkösségével versenyezhetne. Rövid távon azonban, ha a tőzsdék teljesen összeomlanak, nyilvánvalóan minden összeomlik. A piacok egyszerűen így működnek. Én úgy gondolom, hogy hosszú távon a Bitcoin nem áll összefüggésben a részvénypiaccal és más piacokkal”.

A Bitcoin nullára való lezuhanásának lehetőségét megvitatva TheMoon határozottan cáfolta ezt sőt, szerinte a BTC “soha nem zuhan 10 000 dollár alá”.

“Én azt mondanám, hogy nagyon valószínű, hogy a Bitcoin jóval egymillió dollár fölé megy. Úgy gondolom, hogy akár 10 millió dollár is lehet az a szint, ahová a BTC tart”.

The Moon jótékonykodása is a Holdig ér

Carl az interjúban elmondta, hogy hatalmas tervei vannak az idei évre vonatkozóan. „Az idén a pénzszerzés helyett a pénzadományozásra fogok fókuszálni”. Mesélt testvéréről, aki Down-szindrómával született, és inspirálta őt arra, hogy elkezdje kripto-adománygyűjtő projektjét. Célja, hogy minél több mentális betegséggel küszködő gyermeken segítsen. Hangsúlyozta, hogy minden egyes satoshit továbbít majd a szervezetnek, amit a blokklánc-technológia bizonyítani is tud majd.

A riporter érdeklődött a kriptoadományozás menetéről, nehézségéről. The Moon elmondta, hogy semmivel nem nehezebb kriptóban adományozni, mint fiat valutában. Elmondta, hogy tavaly ő maga is kriptovalutában adományozott egy EB (Epidermolysis Bullosa) betegségben szenvedő gyermekeknek létrehozott adománygyűjtő szervezetnek, és még sok másnak.