Charlie Munger nem büszke a hazájára, amiért az engedi a kriptovaluták használatát

Charlie Munger, a Berkshire Hathaway alelnöke a Daily Journal éves közgyűlésén bírálta a kriptovalutákat, hozzátéve, hogy nem büszke a hazájára, amiért az engedi a kriptó használatát.

Az üzletember a részvényesi közgyűlésen jelentette ki, hogy szégyelli, hogy az amerikai kormány eddig engedékeny megközelítést alkalmazott a szabályozásban. Ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy személy szerint ő inkább a kriptovaluták teljes betiltását várná el tőlük. Munger szerint azok, akik a kriptóban hisznek, mind idióták, mivel ő nem lát semmilyen értéket azokban. Hozzátette, hogy a hagyományos valuták viszont az emberek fejlődését segítették, hogy egy sikeres majomból egy sikeres emberré váljanak.

„Ez (a kriptó) nem is kicsit hülyeség, hanem egy hatalmas hülyeség, és természetesen nagyon veszélyes. A kormányok teljesen rosszul tették, hogy engedélyezték. És természetes nem vagyok büszke a hazámra, amiért engedi ezt a szart. Nos, én kriptoszarnak hívom. Értéktelen, őrültség, nem jó, csak ártani fog, és antiszociális dolog engedni ezt.” – hangzott el Mungertől.

Munder hozzátette, hogy nem lát semmilyen racionális érvet arra, hogy miért kell létezniük a kriptovalutáknak.

„Nem hiszem, hogy van racionális érv az álláspontom ellen.” – jelentette ki az üzletember.

Az állam és a pénz kapcsolatáról Munger azt mondta, hogy a valuták és az országok kéz a kézben járnak egymással.

„Sok kérdést meg kellene tudnod fogalmazni: mekkora lehet a szociális biztonsági háló? Ez egy olyan hely, ahol az értelmes elmék nem értenek egyet, és képesnek kell lenned arra, hogy a másik oldal érveit éppúgy elmondd, mint azt, amiben te hiszel. De amikor valami olyan szörnyűséggel van dolgod, mint a kriptoszar, az egyszerűen kimondhatatlan. Szégyellem az országomat, hogy ennyi ember hisz ebben a szarságban, és a kormány hagyja, hogy létezzen.” – folytatta Munger.

Munger, és a Berkshire Hathaway másik feje, Warren Buffet többször is kifejtette nemtetszését a kriptovalutákkal szemben. Az FTX, egykor a világ egyik jelentős kriptotőzsdéjének összeomlása után még inkább felerősödtek ezek a megjegyzések.