A ciprusi kórház blokkláncon tárolja a COVID-19 tesztek eredményeit

A szingapúri VeChain blokklánc startup orvosi nyilvántartási platformot fog biztosítani egy ciprusi egészségügyi intézménynek és pácienseinek. Ennek segítségével könnyen leellenőrizhetőek lesznek a COVID-19 tesztek eredményei. 

A blokklánc felületet biztosító VeChain június 20-án a Twitteren bejelentette, hogy az I-Dante digitális egészségügyi megoldásokkal foglalkozó céggel közösen kifejlesztett egy blokklánc alapú orvosi adatkezelési platformot, amely már működésbe is lépett, és a jövőben a COVID-19-re letesztelt kliensek eredményeit fogja tárolni. Az E-NewHealthLife elnevezésű platformot a Ciprusi Köztársaság Mediterrán Kórházában telepítették.

A jövőben azon ciprusi állampolgárok, akik a kórház COVID-19 laboratóriumába mennek koronavírus tesztet vagy antitest tesztet végeztetni, orvosi adataikat, és a tesztek eredményeit a blokkláncon fogják tárolni. A nyilvántartások természetesen titkosítva lesznek, és tömörítve kerülnek feltöltésre a VeChainThor blokkláncra. Az eredmények az E-HCert alkalmazásban is elérhetők lesznek. A cég szerint az E-HCert használatával csökkennek az adattárolásra, és az eredmények továbbítására fordított költségek.

Az E-HCert alkalmazásban tárolt adatok megváltoztathatatlanok. A tesztek eredményeit csak az adott felhasználó láthatja, mások ahhoz nem férhetnek hozzá. Amikor egy adott vizsgálat eredménye elérhető, a páciens egy üzenetet kap, így azonnal láthatja az applikáción keresztül, hogy pozitív vagy sem. Az alkalmazás segítségével a felhasználók az egészségi állapotukat is igazolhatják. Ha tehát valahol negatív tesztre van szükség, elég csak az applikáción elérhető eredményt felmutatni. Az E-HCert nyilvántartásokkal a ciprusi emberek betarthatják a helyi karantén- és egészségügyi előírásokat a munkahelyre való visszatérés, külföldre utazás, és más tevékenységek során.

Kapcsolódó cikkeink:

Gyógyszerkövető megoldást fejleszt a VeChain a Bayernak

6 millió dollár értékű VET tokent szívtak le a VeChain hivatalos tárcájáról

25 millió dolláros token visszavásárlást tervez a VeChain Alapítvány

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük