Coin szignálok és metrikák: új funkció kereskedőknek a BitcoinBázison

Új coin metrikákat és indikátorokat tartalmazó oldalunkon valós időben lehet követni a legfontosabb kriptovalua befektetéshez és kereskedéshez fontos adatokat.

Már 10 kriptopénz kapcsán elérthető az IntotheBlock blokklánc analitikai cég partnerségünknek köszönhetően több, mint 10 metrika és kereskedési jel a BitcoinBázis oldalán (klikk ide, ha többet szeretnél látni).

A hamarosan magyarul is követhető adatok abban segítik a kereskedőket, hogy egy-egy érme blokkláncán (on-chain) látható tranzakcióival, tulajdonosi felépítésével és a kereskedés aktuális hangulatával minél inkább tisztában legyünk.

A legördülő menüből tudjátok kiválasztani az adott kriptót, amiről az adatokat szeretnétek látni. Bitcoin (BTC) mellett, az ether (ETH) és további 8 altcoin (ADA, USDT, DOGE, UNI, LTC, BCH, LINK, MATIC) követhető élőben.

A szignálok segítik eldönteni, hogy milyen hangulatban van éppen a piac, de arról is képet kapunk például, hogy épp az adott érméből vagy tokenből többet utalnak be a kriptotőzsdékre vagy ellenkezőleg: a kereskedők inkább kiutalják a coinjaikat. Mint tudott, ha nagyobb a tőzsdékről kiutalt érmék mennyisége, mint a beérkező, akkor a kereskedők hosszabb távú tartásra rendezkednek be, amit bikás jelként dekódolhatunk.

Azt is leolvashatjuk, hogy egy adott érme vagy token mennyire koncentrált. Azaz a teljes forgalomban lévő kínálat több, mint 1%-át tartalmazó tárcák az összes tárca hány százalékát teszik ki egy adott blokkláncon.

Például tudtad, hogy míg a koncentráció a bitcoin esetében mindössze 13%, addig az Uniswap UNI tokenjénél 88%?

A bitcoinnal való együttmozgást méri a korreláció. Ha például szeretnél egy jól diverzifikált portfóliót felépíteni érdemes olyan altcoinokat választani, aminek az árfolyama kevésbé mozog együtt a bitcoinnal.

Például a MATIC korrelációs együtthatója a bitcoinnal mindössze 0,13 volt az elmúlt 30 nap során, azaz a MATIC szinte alig korrelál a bitcoin árával. Minél közelebbi az érték az egyhez, annál jobban leköveti a BTC ármozgást egy coin.

Ha pedig csak gyorsan egy pillantást szeretnénk vetni a piaci hangulatra, a szignálok nagy segítséget jelenthetnek. Bár a mutatók nem helyettesítik a befektetés előtt szükséges önálló kutatómunkát, jó alapot adnak arra, hogy például a reggeli kávé mellett gyorsan és hatékonyan elemezzük az adott napi piaci hangulatot. A kereskedési indikátorok többek között azt vizsgálják, hogy mennyire nő a hálózat, a vételi és eladási megbízások között mekkora a különbség a forgalom oldaláról és hogyan nézik a piacot a professzionális kereskedők a derivatív piacon.

Az adatok egyelőre angol nyelven követhetőek, de hamarosan elkészül a magyarosítás is.

Amennyiben hiányolsz bizonyos érméket a listáról, légyszi kommentben jelezd, hogy melyik másik szeretnéd látni a Coin szignálok és metrikák oldalon. Az új funkciót a Hasznos-> Coin metrikák menüpontban találjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.