Coinbase-felmérés: az amerikai hallgatók 18%-ának van kriptovalutája

Az egyetemi hallgatók aktívan keresik a kriptopénzekkel és blokklánccal foglalkozó kurzusokat.

Egy országos Coinbase-felmérés eredménye alapján 675 hallgatót kérdeztek meg a kriptovalutákkal való kapcsolatukról az Egyesült Államokban. A felmérés alapján a top 50 amerikai egyetemből 21-en már a blokkláncról és a kriptovalutákról is lehet tanulni és a 21-ből 11-en akár több témába vágó kurzus közül is választhatnak.

Coinbase-felmérés

“A hallgatók manapság tényleg komolyan elgondolkodnak a gazdasági problémákon és az alternatív gazdasági jövőn,” ezt Bill Maurer, az University of California Irvine társadalomtudományi intézetének vezetője nyilatkozta.

“Az ilyen típusú ismeret oktatása igen erőteljesen hathat a hallgatókra, akik próbálják kitalálni hogy milyen lehetséges alternatívák léteznek az uralkodó gazdasági rendszerrel szemben.”

Meglepő még, hogy a hasonló kurzusok népszerűsége nem csak a releváns karokon, mint a közgazdaságtudományi vagy a számítástechnikai népszerű. A Coinbase-felmérés rámutatott, hogy a változatos tanulmányi háttérrel rendelkező hallgatók között egyaránt népszerű.

Mialatt 34%-a mérnöki és informatika karos hallgatóknak érdeklődik a fejlődő technológia iránt, addig a társadalomtudományi karokon a tanulók 47% százaléka jelezte ugyanezt.

Maurer szerint:

“Óriási az igény – különösen a tervezés területén – az olyan emberekre, akiknek megvan megvan a képessége a technológia emberi oldalának megértésére.”

Növekvő érdeklődés

Eközben az olyan neves egyetemek, mint a Cornell, Stanford és Georgetown egyre több blokklánc kutatási és oktatási programot hirdet a megnövekedett érdeklődés kielégítésére. Például a New York Egyetemen a blokklánc kurzust ezentúl mindkét félévben fel lehet venni a korábbi egy helyett.

Első alkalommal még csak 35 hallgató vette fel a tárgyat, de 2018-ra ez a szám már 280-ra nőtt.

És nem csak az elméleti része érdekli a hallgatókat, de szívesen kísérleteznek a technológiával saját maguk is: a válaszolók 18%-a bevallása szerint már rendelkezik kriptovalutákkal.

Az érdeklődés növekedése az egyetemeken egyben egy válaszreakció is a szélesebb munkaerőpiaci folyamatokra ugyanis momentán a megfelelően képzett, hiteles szaktudással rendelkező végzősöknek hihetetlen könnyű egy kriptovállalkozásnál egy kényelmes pozícióban landolnia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.