Covid-19 miatt üresen tátongó internetkávézó kriptovaluta bányászatra rendezkedik be

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Elnézést kérünk az elfogult propagandacímért, de talán így fel tudtuk kelteni néhány a témában kevésbé jártas személy figyelmét is, akik csak a kriptovaluta bányászat negatív oldalát ismerik, amit sajnos a mainstream médiaportálok tudatlan újságírói folyamatosan szajkóznak cikkeikben. Úgy tűnik néhány helyen a kriptovaluta bányászat a csődközeli vállalkozások egyik utolsó mentsvára is lehet.

A helyszín Vietnám, ahol egy internetkávézó tulajdonosa az üzlethelyiséget totál kriptovaluta bányászatra állította át.

Egy Facebook bejegyzésben jelentette be az Internet Cafe Computer Star, hogy üzleti modelljét kriptovaluta bányászatra állítja át, egyrészt mert magasabb a megtérülése a bányászatnak, másrészt mert pénzügyileg negatívan érintik a pandémia miatti korlátozások. És ha belegondolunk, nem is olyan idióta ötlet, különösen ha figyelembe vesszük, hogy internetkávézó üzemeltetése mellett számítógépes alkatrészeket, mint videokártyákat is értékesítenek.

A rigeket RTX 3080 GPU-kal látták el. Az RTX 3080-as széria darabjaival egy kis tuning után bőven lehet jövedelmezően altcoinokat bányászni (itt a laikusoknak és a mainstream média újságíróinak megjegyeznénk: NEM, bitcoint nem, ahhoz a videokártyák már túl gyengék számítási kapacitásban) még úgy is, ha nem vietnami áramtarifákkal, hanem mondjuk magyar díjakkal számolunk. Külön előny, ha van elég szabad tér a meglehetősen magas hőfokon ketyegő videokártyáknak. Az ether és kisebb piaci értékű altcoinok bányászatára továbbra is kiválóan megfelelnek a videokártyák és aktuális piaci árfolyamok mellett szépen hoznak a konyhára.

Kapcsolódó: Bányász Kalkulátor – Számold ki mennyit tudsz kriptovaluta bányászattal keresni

A COVID-19 miatti gazdasági korlátozások szintén egy valid tényező lehet az átállás mellett. Ahogy Európa és kvázi a világ országainak zöme továbbra is távolságtartással, üzletbezárásokkal válaszol a vírus terjedésére, kétségbeesett vállalkozások hadai kereshetik a túléléshez a megoldásokat. A kriptovaluta bányászat egy ilyen megoldás, nem kell szépíteni.

Kapcsolódó: Kriptovaluta bányászat videokártyával 2021-ben: megéri?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.