Covidos Télapóval rémisztgetik Britanniában a gyerekeket

Megérkezett a brit társadalombiztosító egészségügyi dolgozók mellett szóló kisfilmje: a megszokott megható kisfilmek után, az idei éven a haldokló koronavírus-beteg Télapót mutatják be, akit végül az orvosok mentenek meg.

A brit társadalombiztosító (NHS) által készített kisfilm, mely az „Az ajándék” címet kapta, az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan munkáját kívánta összefoglalni kisebb-nagyobb sikerrel.

Mivel a koronavírus leginkább az idős korosztályt veszélyezteti, így a reklámkészítők elengedhetetlennek gondolták, hogy a jó öreg Télapón keresztül mutassák be a járvány okozta megbetegedés lefolyását és kezelését: az orvosoknak köszönhetően a Télapó újra talpra állhatott, hogy válaszoljon a reményteljes gyermekek leveleire.

Annak ellenére, hogy a kisfilm jótékonysági célból készült, rendkívül sok negatív kritikát kapott a szigetországban. Nem mindenki ért egyet a megközelítéssel, és egyesek szerint a reklámkészítők túl messzire mentek. A közösségi médián keresztül rengetegen véleményezték a kisfilmet, szerintük “a brit társadalombiztosító elrabolta a Télapót, és a koronavírust használta fel saját céljai elérése érdekében“, valamint “a kisfilm a gyermekekre nézve roppant felháborító és érzéketlen.” A kommentálók szerint a “gyermekek már így is eleget szenvedtek a koronavírus miatt, a haldokló Télapó látványa pedig még jobban megnehezíti helyzetüket.

A kialakult botrány miatt a kisfilmet azóta már törölte a NHS a közösségi felületeiről.

A videó megtekinthető a The Sun oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük