Craig Wright-nak köze lehet a Mt.Gox kriptotőzsdét ért támadáshoz

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Craig Wright londoni jogi csapata olyan dokumentumokat küldött bizonyos személyeknek, amelyek szerint Wright az Mt. Gox kriptotőzsdétől ellopott bitcoinok egy részének a tulajdonosa.

2020. június 12-én az Mt. Gox kriptotőzsde volt vezérigazgatója, Mark Karpeles Craig Wright-ról írt bejegyzést a Twitteren. Karpeles és a Blockstream több tagja azt állította, hogy a SCA Ontier ügyvédi iroda, amely a Tulip Trust nevében jár el, olyan dokumentumokat küldött, amelyek arról írnak, hogy Craig Wright és a Tulip Trust egy 79 000 BTC-t tartalmazó címmel rendelkezik.

A levél úgy kezdődik:

„A Tulip Trading Limited (Tulip) és Dr. Craig Wright a Satoshi Nakamoto álnév mögött lévő személy, a bitcoin létrehozója nevében járunk el.”

A dokumentumban azt állították a SCA Ontier londoni ügyvédi iroda jogászai, hogy a Tulipnak két nem osztott bitcoin (BTC) címe van, és az egyiknek 1Feex karakterekkel kezdődik a neve.
Mark Karpeles, az Mt Gox volt vezérigazgatója úgy véli, hogy Wright állítólagos 1Feex bitcoin címe hozzávetőlegesen 80 ezer BTC-t tartalmaz, amelyeket 2011 márciusában loptak el az Mt. Gox-tól.

Nemcsak Karpeles fakadt ki a közösségi média oldalán, hanem Samson Mow és Adam Back a Blockstream-től is hasonló hangvételű bejegyzéseket tettek közzé az 1Feex tárca címmel kapcsolatban. A monerot támogató Ricardo Spagni is részt vett a vitában.

“Csakhogy tisztában legyünk vele, Craig Wright éppen most ismerte be nyíltan (az ügyvédjein keresztül), hogy ő az a fickó, aki 80 ezer BTC-t lopott el az Mt. Gox-tól,” tweetelte Spagni.

Wright mentegetőzik

Karpeles a Twitteren megosztott néhány képernyőképet, melyeken Craig Wright üzenetei láthatóak egy Slack csevegésben. Wright azt írta: “Nem, nem lopottak. Mr. Karpeles sem jelentette és semmit sem tett, míg rá nem jött, hogy én vagyok a tulajdonosa.”

Karpeles és a kriptoközösség vádjai elég kemények, az SCA Ontier állításai pedig nem megalapozottak. Wright-ot emellett a Twitter letiltotta, így a külvilággal csak saját blogján és a Slack alkalmazáson keresztül tud kommunikálni.

Még le sem zárult a Kleiman kontra Wright peres eljárás, itt az újabb Craig Wright-féle botrány. Úgy tűnik, hogy az ausztrál kriptomágnás imád a figyelem középpontjába kerülni kár, hogy energiáját és idejét, például nem jótékony célokra hasznosítja.

ingyenbitcoin lastbit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.