Csődbe ment tőzsde alapítójának özvegye fizeti ki az ügyfeleket

Jennifer Robertson, a csődbe ment QuadrigaCX kanadai tőzsde alapítójának, Gerald Cottennek az özvegye 12 millió kanadai dollárt utal át az EY Canada vagyonkezelőnek, ami a csődbe ment tőzsde csődeljárási megbízottja.

Robertson egy hétfői közleményben azt írja, hogy Cotten múlt év végi halála után mindent megtett, hogy megmentse a tönk szélén álló kriptotőzsdét.

A tőzsde az után került bajba, hogy kiderült az elhunyt Cottennál voltak a tőzsde tárcáinak privát kulcsai amihez senki más nem tudott hozzáférni. Ezt ugyanakkor már kétségbe vonta az EY Canada, ami szerint a QuadrigaCX már Cotten halála előtt is csődközeli stádiumban volt.

Robertson önkéntesen adott át 12 millió kanadai dollárt az EY Canadának amikor korábban még Cotten bízott rá vagyonkezelés céljából. A transzfert még jóvá kell hagynia a bíróságnak is.

Egy az EY Canada által kiadott friss jelentés szerint Robertson minden vagyoni eszközt átruház a vagyonkezelőre leszámítva 162 000 dollárnyi személyes vagyont, ami készpénzt, nyugdíj biztosítást, egy Jeep terepjárót, ékszereket, bútort ruházatot és néhány Quadriga részvényt jelent.

Egy korábbi vizsgálat szerint Gerald Cotten villája, néhány luxuskocsi és még néhány másik ingatlan mintegy 12 millió kanadai dollárt ér.

Az EY nyilatkozata szerint likvidálni kívánja ezeket az eszközöket és a befolyó összeget a Quadriga részvényeseknek átadni. Ez azt is jelenti, hogy a károsult ügyfelek szintén kártérítésben fognak részesülni.

Robertson közleményében kijelentette, nem volt tudomása a Quadriga működési elvéről és nem tudta, hogy a férje felelőtlenül járt el a befektetők és az ügyfelek pénzével.

Az összes hírünket a QuadrigaCX körül kialakult botrányról itt találjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.