Csökkennek az Ethereum hálózati díjak az NFT-piac lassulása miatt

Frissen megjelent elemzések szerint, ahogy az NFT őrület kezd alábbhagyni egy kicsit, az Ethereum hálózatát is egyre olcsóbb használni. Augusztus 28.-a óta korábban alig látott szintekre estek vissza a tranzakciós díjak. Az Etherscan adatai szerint ma egy tranzakció átlagos díja a hálózaton 12,2 dollár körül mozog. A díjak mértéke amúgy még napon belül is nagyon gyakran ugrál. A díjakat minden egyes tranzakció után meg kell fizetni és jelentős részét el is égeti a hálózat. Viszont két egymást követő nap között is lehet akár 10-20 dolláros különbség. Például tegnap 29 dollár körül volt egy tranzakció ára, ennek kevesebb, mint fele a díj a mai napon.

Ahogy szenved az NFT-piac, úgy csökkennek a hálózati díjak is

Ha azt nézzük, hogy pár napja 59 dolláron is járt az átlagos tranzakciós díj, akkor érthető, hogy miért írjuk, hogy egyre olcsóbb használni a hálózatot. A valaha volt legnagyobb tranzakciós költség az Ethereum hálózatán május 21-én volt, akkor 69 dollárt kellett egy tranzakcióért fizetni. Augusztus végére és egyáltalán, az elmúlt hetekben a díjakat az NFT-piac pörgése tartotta magasan és az, hogy az ETH értéke is elkezdett ismét emelkedni. Viszont augusztus 29.-e óta folyamatosan csökken az NFT-eladások hétnapos átlaga a NonFungible.com adatai szerint. Augusztus 29-én még 1 milliárd dollár ez a hétnapos átlag, tegnap már csak 217 millió dollár.

Árfolyam

Augusztus 28.-a különösen forgalmas nap volt, a Bored Ape Yacht Club Mutáns NFT dropja okán. 267 millió dollár értékben adtak-vettek NFT-ket, míg tegnap összesen csak 7 millió dollár volt a forgalom. És az Ethereum ára is hasonló pályán mozog. Szeptember elején már majdnem 4000 dollár volt egy ether ára, viszont szeptember hetedikén megint jött egy korrekció és rövid idő alatt 3186 dollárig zuhant vissza az árfolyam. Sokan úgy gondolják, hogy az egész kriptopiaci korrekciónak ahhoz lehetett köze, hogy az amerikai gazdaságban bizonytalanság uralkodik, hogy sikerül-e túljutni a koronavírus okozta válságon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük