Dallas Venezuelában: novemberben indul a petro, jelentette be az elnök

  • 21
  •  
  •  
  •  

Október elsején felbukkant Nicolas Maduro, Venezuela elnöke, a nemzeti televízióban és bejelentette, indul a petro novemberben, az olajhoz kötött nemzeti kriptovaluta.

Maduro hozzátette, a petro hivatalos honlapja már elérhető és a petro wallet is letölthető a Google Play áruházból. A nyilvános értékesítés azonban csak november 5-én indul.

Maduro kihangsúlyozta, a petro 6 vezető kriptotőzsdén lesz elérhető október elsejétől. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy pontosan melyeken, és a Coin Market Cap adatai alapján sehol sem találtuk a petro tokent, se a Binance-n, se az OKExen, se a Huobin.

Lecserélésre kerül Venezuela nemzeti fizetőeszköze, a bolivár, és új valutát a sok sebből vérző tokenhez, a petróhoz rögzíti.
Maduro elnök az új szuverén bolivárral

A venezuelai elnök az állami ICO kapcsán markánsan kijelentette, az ország nyersolaj exportjáért petroban kell fizetnie mindenkinek. A rendelet az ország reptereit használó nemzetközi légitársaságokra is vonatkozik.

Maduro a televíziós propagandájában szintén újra megerősített mindenkit, a petro mögött az ország olajkészlete áll. Mi több, az új fehér könyv szerint nem csak olaj, de már arany-, gyémánt- és vasérckészlet is. A petro kompozíció 50%-át adja az olaj, 20-20 arany és vasérc és a maradék 10 százalék a gyémántkincs.

Sokan már most temetik a petrot, különösen az amerikaiak. Moses Rendon a washingtoni geopolitikai elemző, a Center for Strategic and International Studies munkatársa az AFP hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, már túl késő megmenteni a petrot, senki se bízik benne.

A venezuelai elnök Jockey Ewing Nicolas Maduro több emlékezetes kijelentést is tett az olajfedezetű nemzeti kriptovaluta kapcsán. A kezdetek kezdetén még augusztus volt a hivatalos rajt hónapja, majd később bejelentette, a petro elszámolási egység lesz a helyi fizetőeszköz, és a termékek és szolgáltatások is majd petroban vásárolhatók meg. Venezuelát az amerikai szankciók és az elhibázott gazdaságpolitika miatt évek óta hiperinfláció sújtja és az új fizetőeszközzel próbálják elejét a gazdasági krízisnek .

A következő linken megtaláljátok az összes Venezuelával kapcsolatos hírünket és elemzésünket: https://www.bitcoinbazis.hu/tag/venezuela/

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc

 

 


  • 21
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.