David Guetta már kiválasztotta a VR platformját: a Sensorium Galaxyn lesznek elérhetők koncertjei

A Sensorium Galaxy virtuális valóság platform még el sem indult hivatalosan, de máris egy nagy nevet tudhat a támogatói között: David Guetta a SENSO tokenen alapuló platform mellé tette le a voksát.

AI-alapú virtuális valóság platform

A Sensorium Galaxy egy olyan digitális ökoszisztémának ígérkezik, ahol a felhasználók többek között például virtuális koncerteken vehetnek részt. Ez azonban ebben az esetben nem csak egy „egyszerű” élő közvetítést jelent majd, hanem egy olyan virtuális eseményt, ahol a felhasználókat a saját maguk kreált digitális énje reprezentálhatja.

A projekt már most nagy neveket vonzott be, pedig még el sem indult a platform: a befektetők között olyanokat láthatunk, mint például a Brooklyn Nets volt tulajdonosa, az orosz milliárdos Mikhail Prokhorov. Most David Guetta is beállt ebbe a sorba: hivatalosan is bejelentették csatlakozását a platformhoz. Ennek keretében több koncertet fog előadni a DJ, ami csak és kizárólag a SENSO tokennel rendelkezők számára lesz majd elérhető.

A SENSO a Sensorium Galaxy saját ERC-20 tokenje, ami nagyon fontos szerepet fog játszani az ökoszisztéma működtetésében. Alex Blagirev, aki a technológiai feje a vállalatnak, ezt mondta el a Cointelegraph híroldalnak:

„A játékon belüli vásárlásokhoz használt virtuális pénzekhez hasonlóan (mint például a Fortnite V-buckja) a SENSO-t lehet felhasználni minden tranzakcióhoz a Sensorium Galaxyban is. Ez az első alkalmazása a blokklánc technológiának az univerzumunkba, de már az elosztott főkönyvi technológia más felhasználásán is gondolkodunk. Egy ilyen például azzal kapcsolatos, hogy a felhasználók hogyan tudják majd elmenteni a profiljukat a platformon. A többi VR platformmal ellentétben a Sensorium Galaxy avatarokat mesterséges intelligencia hajtja, ami felismeri a felhasználók viselkedési mintáit, amik ez alapján képesek cselekedni. Ahogy pedig telik az idő, az avatarok meglepően pontos virtuális másai lesznek a használóknak. Ha ezeket a profilokat a blokkláncon lehet elmenteni, az sokkal magasabb biztonságot és megváltoztathatlanságot garantálna.”

David Guetta számára nem ismeretlen a virtuális koncert

David Guetta csatlakozása egyértelmű növeli a platform iránti érdeklődést. A DJ-nek az utóbbi időben ráadásul bőven volt lehetősége a digitális világban való elmélyedésre. A világjárvány által legjobban sújtottak megsegítéséhez például számos élőben közvetített koncerttel járult hozzá Guetta. A Miamiban tartott virtuális koncertje több, mint 700 ezer dollárt hozott be, amit aztán négy jótékonysági szervezet között osztott el a francia DJ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.