DeFi hozamvadász szolgáltatást vezetett be az OKEx 25% – 32% éves hozamokkal is

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Ázsiában domináns OKEx kriptotőzsde DeFi token hozamvadász befektetési tokeneket kezdett listázni. Az OKEx Earn keretében Ethereum és más ERC20 tokenek lekötésével lehet natív tokeneket és/vagy DeFi tokeneket keresni.

A több mint 50 tokent listázó szolgáltatás kifejezetten magas hozamokat ígér egyes eszközök lekötése esetén. Például 1000 Basic Attention Token (BAT) zárolásakor 11.05% éves kamatot írnak jóvá, ahogy az a képen is látható. Ebből 3.84% a BAT tokenben naponta kiutalt kamat és 7.21% a COMP tokenben utalt, amit minden 12:00 órakor utalnak ki a felhasználók OKEx számláira.

A Compound egy decentralizált hitelezési protokoll, ahol tokenfedezetért cserébe a felhasználók hitelt vehetnek fel vagy kölcsönözhetnek ki szabadon. A natív COMP token aktuális árfolyama 162$, ami 6.35%-kal magasabb, mint 24 órával ezelőtt. Bővebben a Compound megoldásairól ITT olvashattok.

Egy másik példát a leköthető tokenekre véve a lenti képen látható, hogy a tether (USDT) stabilcoin esetében is elképesztően magas hozamokat biztosít a tőzsde a DeFi protokollokon keresztül. A Curve esetében például 8.87% a napi USDT és 23.32% a CRV token (a Curve natív tokenje) kamat.

Ha abból indulunk ki, hogy az USDT = USD-vel és minden egyes USDT mögött 1$ fedezet áll (papíron), akkor már önmagában a 8.87%-kos dollárkamat is kifejezetten kedvezőnek számít. Csak hogy legyen viszonyítási alapunk, hat hónapos lekötésre a hagyományos bankok 0.6 – 0.7 százalékos kamatot ajánlanak a dollárra. Lol.

A DeFi szolgáltatások dinamikus fejlődése és a magas beáramló tőke momentán még lehetővé teszi, hogy ilyen magas hozamokat biztosítsanak a befektetőknek a protokollok, a kérdés már csak az, vajon meddig tarthat az aranyeső?

A DeFiPulse adatai szerint az okos szerződésekben lekötött vagyon összértéke szeptember 18-án elérte a 9.01 milliárd dollárt. Egy hónappal korábban az összeg, alig haladta meg a 6.5 milliárd dollárt.

A protokollok többsége nem auditált, sok esetben csak egy nevesebb platform, mint az említett Compound és UniSwap másolata, így érdemes körültekintően eljárni használatukkor. A magas hozamok mellé magas kockázatok is járulnak, így nem mindenkinek ajánlottak.

Ha magas a kockázattűrő képességed és mégis érdekel a token hozamvadászat, akkor az OKEx Earn-re itt tudsz feliratkozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.