A Discovery Science csatorna kriptovaluta dokumentumfilmet mutat be

A Discovery Science amerikai ismeretterjesztő csatorna Open Source Money címmel dokumentumfilm sorozatot mutat be egy kriptovaluta vállalatról. 

A Discovery Channel május 29-én bejelentette, hogy Science csatornáján egy amerikai kriptovállalat, a Dragonchain születését és működését mutatja be a nézőknek egy többrészes dokumentumfilm sorozaton keresztül. Az ismeretterjesztő filmsorozat címe Open Source Money, és az első részt július 4-én sugározzák az Egyesült Államokban. A sorozatot a Vision Tree média és technológiai vállalat közreműködésével készítették. A cég a forgatást teljes egészében kriptovalutákból finanszírozta, amely több, mint 1 millió dollárba került.

A Vision Tree a hamarosan megjelenő Atari: Fistful of Quarters mozifilm munkálataiban is részt vállalt, melyet Leonardo DiCaprio produkciós társasága, az Appian Way készített.

DragonChain a kábelcsatornán

A dokumentumfilm a 2017-ben alapított DragonChain amerikai blokklánc technológiai vállalat történetét meséli el. Az epizódokban azonban nemcsak a DragonChain, hanem más ismert nagyvállalatok is feltűnnek, mint a Disney vagy a Facebook. A sorozatban a blokklánc szektor kiemelkedő alakjai is feltűnnek, mint az Overstock.com alapítója Patrick Byrne, vagy a Bitcoin Foundation feje Brock Pierce.

JD Seraphine, a Vision Tree alapítója azt nyilatkozta: „Úgy gondoljuk, hogy az Open Source Money dokumentumfilm sorozat Discovery Science Channel-hez való eljuttatása nagyon fontos. Ez az első kripto-finanszírozású projekt, amelyet egy világméretű kábelhálózaton indítanak. Egy olyan csatornán lesz látható, amely innovatív híreket közöl a tudomány és a technológia világából. A Discovery Science technológiai szempontból kíváncsi közönsége tökéletesen illeszkedik a sorozatunkhoz, és már nagyon várjuk a közösség véleményét.”

Kriptovaluták a popkultúrában

A bitcoin 2009-es megszületése óta a kriptovaluták és blokklánc technológia kapott már hideget-meleget. De úgy tűnik, hogy egyre inkább a hétköznapi életünk részévé válnak. A mainstream média is kénytelen velük foglalkozni, hiszen már nemcsak a számítógépes zsenik és tech rajongók privilégiuma a kriptovaluta, hanem elérte a közszereplőket is.

Nem is olyan rég az egyik népszerű rajzfilmsorozat, A Simpson család egyik epizódjában is feltűntek a kriptovaluták. Az idén februárban adásba kerülő részben a Big Bang Theory sorozatból jól ismert Jim Parsons szerepelt, aki elmagyarázta a kriptovaluták és a blokklánc működését. Az epizódban egy animált főkönyv azt mondta, hogy “minden nap közelebb vagyok ahhoz, hogy a jövő pénze legyek. Nem a pénztárcádban, hanem a számítógépeden vagyok.” 

A sorozatnak pedig valószínűleg igaza is lesz a jövő pénzét illetően, hiszen 1987-es fennállása óta 14 eseményt sikerült megjósolnia. Hihetetlen, de A Simpson család készítői azt is megjósolták, hogy Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást. A 20 évvel ezelőtt bemutatott részben Lisát láthatjuk, aki az USA elnöke lett, miután elődje Donald Trump költségvetési válságot idézett elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.