Dogecoin alapító: Ha nem futtatsz DOGE nodeot te vagy a sátán

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Billy Markus, a mára szinte elfeledett Dogecoin fejlesztője feltehetően trollságból a sátán szóval jellemezte mindazokat, akik nem futtatnak DOGE nodeot. Markus az utóbbi hetekben teljes gőzzel próbálja felhívni a közvélemény figyelmét a DOGE blokklánc legújabb frissítésére, a bányászoknak pedig számtalan anyagot tett elérhetővé arról, hogyan tudják a legfrissebb változati szerinti nodeot futtatni. Az 1.14.4-es számú frissítésben életre hívott új nodeok a tranzakciós költségek csökkentését hivatottak elhozni.

Markus a frissítéssel kapcsolatban számtalan üzenetet osztott meg twitter fiókján, amelyek közül az egyik egyszerűen így hangzott: “Ha nem futtatsz dogecoin nodeot, te magad vagy a sátán”. Más tweetekben pedig a nodeok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet: “Akartam egy kicsit részletesebben is írni a DOGE nodeokról, úgyhogy figyeljetek. A nodeok fontosak. A nodeok tartják a blokkláncot mozgásban, és ezek validálják a blokkláncon végbemenő tranzakciókat. Jó dolog frissíteni az 1.14.4-es verzióra, mert ez alacsonyabb tranzakciós költségeket fog lehetővé tenni”.

Lecsengett a 2 hétig tartó hírnév

Miután széthypeolt viccérme ugyebár nem lehet semelyik altcoin sem az örökkévalóságig, hiszen a 2-3 hetes hírnév után jellemzően a teljes összeomlás és elérdektelenedés jön, a Dogecoin közösség egyes (nem sátán) tagjai, most afféle tranzakció orientált érmeként képzelnék el a DOGE hálózat további fejlesztését. Ehhez pedig elengedhetetlen az extrém alacsony tranzakciós költségek elérése, különösen, hogy a túl magas tranzakciós költségek és a limitált számítási kapacitás még mindig az egyik legnagyobb akadály azelőtt, hogy a kriptovalutákat tényleges, teljes körű funkcionalitással rendelkező fizetőeszközöknek lehessen tekinteni.

A Doge fejlesztőinek a viccérme újra pozícionálása tranzakció barát érmévé egyre égetőbb, hiszen a Dogecoin ma már a kutyát sem érdekli. Vicces volt, jó volt, egyesek halálra keresték magukat, de ennyi volt. A világ tovább lépett és már rég új semmire sem jó, széthypeolt shitcoint talált magának a Shiba Inu érme szerepében, amely október eleje óta megnégyszerezte az értékét, miközben a Dogecoin árfolyama gyakorlatilag fél éve folyamatosan a 0,20 – 0,30 dollár által behatárolt sávban vegetál, semerre sem tartva.

Akit esetleg jobban érdekel a Dogecoin hálózat frissítésének technikai háttere, vagy csak nem akar sátán lenni, az angol nyelven. itt tovább olvashat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.