Egy kis Bitcoin bányász kapta meg a blokkgenerálás után a jutalmat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Annak ellenére, hogy nagyon szerény, mindössze 126 TH/s hashráta kapacitással rendelkezett, a szerencsés bányász a Solo CK bányászpool-ból megnyerte a ‘lottó kriptót’, és 6,25 BTC-t zsebelt be körülbelül 266 000 dollár értékben, miután sikeresen validált egy új blokkot.

A szerencsés bányász, aki mindössze egy vagy két bányászgéppel rendelkezett körülbelül 126 TH/s kapacitással, adott hozzá egy új blokkot a Bitcoin blokklánchoz. A Solo CK bányászpool egy adminja, Dr. Con Kolivas osztotta meg a Twitteren, hogy a bányászgép kapacitása a teljes Bitcoin hálózati hashráta (175,000,000 TH/s, azaz 175 EH/S) mindössze 0.000072%-át teszi ki.

Hass McCook, a Bitcoin Mining Council (BMC) bányászati szakértője elmondta, hogy még soha nem hallott ilyesmiről, és hozzátette, hogy “azt mondani, hogy ez nagyon ritka esemény, még enyhe kifejezésÁltalában a hashráta 0,000072%-ának birtoklása azt jelenti, hogy a bányász a blokkok 0,000072%-át nyeri meg, vagyis körülbelül 1 az 1 400 000-ből az esély” – magyarázta McCook. “A Bitcoinban minden valószínűség alapján működik, még a tranzakciók elszámolása is. Minél több megerősítés van egy tranzakcióra, annál kisebb a valószínűsége, hogy visszafordítják”.

bányász

McCook szerint a bányász akár egyetlen bányászgépet is használhatott. “Az Antminer S19 egy 110TH/s teljesítményű gép, így Solo CK akár egyetlen túlhajtott riggel is bányászhatott volna! Azonban inkább valószínűbb, hogy 5 vagy 6 darab Antminer S9 egység volt. Akárhogy is, nagyon könnyen lehet, hogy egy otthoni bányásznak sikerült ezt elérni” – mondta.

Kicsi rá az esély, hogy egy kis Bitcoin bányász generál ki egy blokkot

Egy gép hashrátája arra utal, hogy hány hash-t, azaz matematikai egyenletet képes megoldani másodpercenként. Átlagosan tízpercenként bányásznak egy új Bitcoin blokkot. Dr. Con Kolivas becslése szerint az esélyek nem voltak annyira rosszak mint McCook számolta. Szerinte 1:10 000-hez az esélye annak, hogy naponta találnak egy blokkot ezzel a hashráttal. De hozzátette, hogy a bányász valószínűleg nem fogja megismételni még egyszer ezt a bravúrt az életben.

“Az érintett bányász számára ez egy egyszeri lehetőség volt az életben” – írta Kolivas. “Általában a nagyobb bányászok szoktak blokkokat megoldani a nagy számok törvénye és a statisztika alapján, de nem zárja ki semmi, hogy a legkisebb bányász ne tudjon kigenerálni egy blokkot“. Kolivas megjegyezte, hogy egy kis bányász az ő pooljában körülbelül egy évvel ezelőtt szintén megoldott egy blokkot.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.