Egy svájci biztosító, az Atupri már a Bitcoin fizetést is engedélyezte

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az egyik legnagyobb egészségbiztosító Svájcban, az Atupri Health Insurance lehetővé tette ügyfeleinek, hogy az igénybevett szolgáltatásokért Bitcoinban és Etherben is fizessenek.

Az augusztus 31-én megjelent közlemény szerint az Atupri Health Insurance egészségbiztosító partnerségre lépett a Bitcoin Suisse-szal, egy kripto pénzügyi szolgáltatásokat kínáló céggel. Az egészségbiztosító így lehetővé teszi a több mint 200 ezer ügyfelének, hogy Bitcoinnal és Etherrel is fizethetnek. Az Atupri, a berni központtal működő vállalat önmaga nem fogad majd semmilyen digitális kriptoeszközt. Ők svájci frankban kapják meg a kifizetéseket, miután a Bitcoin Suisse átváltotta a küldött kriptókat. A biztosítótársaság, amelynek éves árbevétele körülbelül 887 millió dollár volt 2019-ben, ügyfeleinek azonban a bányászathoz kapcsolódó díjakat nem fogja felszámolni.

Mint digitális úttörők az egészségügyi szektorban azon dolgozunk, hogy hosszútávú megoldásokat tudjunk kínálni az ügyfeleinknek,” nyilatkozta Caroline Meli, az Atupri marketing és kereskedelmi igazgatója. “Így mi nekünk is haladni kell a korral. Mert a blokklánc technológia és a kapcsolódó kriptovaluta használat már középtávon is nagyon fontossá válik.

A Bitcoin Suisse több mint 1 milliárd dollár értékben kezel eszközöket. Illetve már évek óta köt új partnerségeket különféle pénzügyi szektorokban. Májusban jelentették be, hogy letétkezelési szolgáltatást és staking szolgáltatást is indították a Tezos (XTZ) számára, emellett arannyal, ezüsttel és platinával is lehet kereskedni a platformjukon. A hírek szerint a kriptobróker cég security token kiadását is tervezi a következő évben. Emellett a tőzsdén is be szeretné jegyeztetni magát valamikor 2022-ben.

banner

Svájc a kriptók fellegvára

A svájci állampolgárok úgy általánosságban is nagy úttörők a kriptomegoldások területén. Az ország ad helyet a “Kripto-völgynek’, ami egy fintech és kriptobarát régió Zug közelében. Itt a legtöbb intézmény és még a tömegközlekedési eszközökön is elfogadják a kriptókat. Egy másik svájci járás, a Zermatt nemrégen vezetett be egy Bitcoin adófizetési opciót szintén a Bitcoin Suisse-szal közösen.
Szintén friss augusztusi hír, hogy a Svájc nyolcadik legnagyobb bankja, a Basler Kantonalbank (BKB) kriptovaluta banki szolgáltatásokat kezdett el kínálni egy leányvállalatán keresztül.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.