Egy trader megfogta az Isten lábát? 4000 forintért 45 bitcoin

  • 49
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A szingapúri székhelyű BitMax kriptovaluta váltó (kereskedési volumen alapján a 39. legnagyobb) felhasználói vakarhatják a fejüket, mert úgy tűnik, hogy valakinek ma sikerült 45 darab bitcoint 14 dollárért, körülbelül 4000 forintért elcsípnie. A valós piaci érték valahol 458 000 dollár körül kellene, hogy legyen.

Egy képernyőkép kezdett el cirkulálni a közösségi oldalakon amin állítólag a BitMax megrendelőkönyvét mutatja. A képen jól látható, hogy egy kereskedő 0.32 USDT (tether stabilcoin) árfolyamon kívánt bitcoinokat vásárolni. Mialatt az átlag trader kénytelen 10 000 dollárt leperkálni egyetlen darab BTC-ért, addig a mázlistának elég lenne 14 dollárt kiadnia a 45 darabért. De ez még csak a kezdett, ugyanis úgy tűnik a BitMaxon litecoinból és etherből is kiárusítás volt egyeseknek: az utóbbira 18 dollárért míg az előbbire 20 dollárért adtak le vételi megbízást.

Ezalatt a BitMax felhasználók a Telegram csatornájukon folyamatosan azt kérdezgették, hogy hogyan volt képes ez a bitcoin rendelés hetekig az ügyletkönyvben mialatt elviekben a BitMax algoritmusa nem engedi, hogy a kereskedők olyan vásárlási megbízásokat adjanak, ami extrém eltér a valós piaci ártól.

Egyébként a rendellenesség egybeesett az ázsiai-csendes-óceáni térségben az Amazon felhőszolgáltatás, az Amazon Web Services (AWS) körül felmerült problémákkal, ami több kriptotőzsdét is elérhetetlenné tett egy időre. Az AWS státuszlapján látható, hogy gondok voltak a Tokiói szerverparkban.

Közben a BitMax bejelentette, hogy “szokatlan piaci mozgások miatt a tőzsde bizonyos számlákra ideiglenesen felfüggesztette a kereskedést” – konkrétan azokra, amik augusztus 23-án délelőtt 13:00 órától 15:30 óráig kereskedtek (EDT idő). “Ezen számlákkal kereskedni a konfirmációs és a nyomon követési intézkedések befejezése után folytatódik” – áll a közleményben.

Galibák akadtak a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance platformján is. Changpeng Zhao elnök elmondása szerint a fennakadásokat az AWS körüli hibák okozták globálisan. A Binance esetében “mintegy 500 hibaüzenetet jelentett az API-kban, és befolyásolta a kiutalások feldolgozását is”.

A KuCoinnál szintén problémák akadtak. A honlapjukon ki is raktak egy értesítőt, miszerint a tokiói AWS szerverparkban történt túlmelegedés miatt a szolgáltatásuk egy része elérhetetlenné válhat. Az értesítőben kihangsúlyozták, a mérnökeik már dolgoznak egy legrosszabb esetbeli forgatókönyvön.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.