Egyezségre jutott az Alibaba Group az Alibabacoin kibocsátóival

Az Alibaba Holding Group kiegyezett az Alibabacoin kibocsátóival, amit még az ABBC Foundation, korábbi nevén Alibabacoin Foundation hozott létre.

CoinCash ATM Pécsett és Szegeden

A kínai konglomerátum és az alapítvány közös megegyezéssel vetett véget a pereskedésnek, amelyet a Holding még a Dubajban és Minszkben bejegyzett ABBC Foundation ellen indított.

Az Alibaba márkanév jogosulatlan használata miatt kirobbant per már közel két éve zajlott miután a kínai e-kereskedelmi óriás védjegysértéssel vádolta az ABBC Foundationt az Alibabacoin tokenje miatt.

A március 11-én bejelentett kiegyezés szerint az ügy lezárása globálisan érinti a token alapítvány jövőbeli üzletmenetét és elnézést kért, hogy egyesekre megtévesztően hathatott az Alibabacoin elnevezés.

A múlt évben egy amerikai bíró elutasította az Alibaba Group vádját, melyben a csoport védjegysértéssel és termékutánzással vádolta a tokenkibocsátót. A bíró szerint nem történt ilyen se Kínában, se az Egyesült Államokban. A kínai e-kereskedelmi óriás azzal érvelt, hogy az Alibabacoin ”jogtalanul helytelen színben tüntette fel az Alibaba nevet” és szerinte ez potenciálisan megzavarhatta a befektetőket. A bíró elutasította az Alibaba Group vádjait azzal érvelve, hogy az ügy nem tartozik az amerikai joghatóság hatáskörébe.

Az Alibabacoin korábban már elutasította az Alibaba vádját, hogy megsértenék a védjegyét, mivel a nevet sokan használják Dubajban üzleti célokra és a név amúgy se egyetlen entitás vagy személy védjegye. Az Alibabacoin ügyvédje hozzátette, révén az ICO-k tiltva vannak Kínában, ezért a félreértés valószínűsége még az átlagosnál is alacsonyabb.

Ugyanakkor a vizsgálat során az is kiderült, hogy az ABBC alapítvány engedély nélkül Alibaba védjegyeket is használt brosúráiban azért, hogy a befektetők az AlibabaCoint az Alibabával asszociálják.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.