Egyre több a kriptovalutához és blokklánc technológiához köthető állás

Egyre több vállalat keres kriptovaluta és blokklánc szakértelemmel rendelkező munkavállalót. Az elmúlt egy évben drasztikusan megugrott a kripto-álláshirdetések száma. 

A kriptopénz és blokklánc technológia munkaerőpiacának legfrissebb adatait tartalmazó jelentés szerint az intézményi elfogadás folyamatos növekedése óriási keresletet váltott ki az ágazatban a kriptoismeretekkel rendelkező szakemberek iránt.

Az Indeed foglalkoztatási weboldal szerint 2021. július közepén a kripto- és blokklánc-álláshirdetések teljes aránya a platformon 118%-kal nőtt 2020 szeptember elejéhez képest.

Ez a szolid növekedés a keresett szerepkörökben is eltolódással járt: a kripto- és blokklánc területén a vezetői állások aránya 29,87%-kal nőtt az előző év július 16-i állapothoz képest. A hagyományos szoftverfejlesztői állások száma azonban csökkent, a blokklánc technológiához köthető pozíciók száma ugyanakkor jelentősen nőtt.

Még mindig magukat képzik a szakemberek megfelelő oktatási program híján

Ahogy a Korea IT Times megjegyzi, a blokklánccal kapcsolatos pozíciók általában magasabb bértartomány felé tendálnak, mint más technológiai állások, mivel többek között a kriptográfia alapos ismeretét igénylik az elosztott főkönyv és a programozás területén szerzett szakértelemmel kombinálva. Bár a kripto és a blokklánc – még a DeFi- is – folyamatosan teret nyert az oktatási intézményekben, a jelentés azt állítja, hogy az ágazatban sok fejlesztő továbbra is nagyrészt autodidakta módon képzi magát, ami arra utal, hogy az egyetemek és a különféle oktatási programok jócskán le vannak maradva a piac jelenlegi igényeitől.

A jelentés továbbá azt állítja, hogy a világjárvány idején működőképesnek bizonyult a home office-ból való munkavégzés egy olyan iparág számára, amely a decentralizációt díjazza, és arra ösztönzi a fejlesztőket és kutatókat is, hogy támogassák az otthoni, távmunkában történő munkavégzést.

Bár a jelentés nem közölt adatokat arról, hogy a köz- és privátszférában lévő munkáltatók mekkora arányban keresnek kriptovalutákhoz értő tehetségeket, idén az izraeli hírszerző ügynökségtől kezdve a Bank of England-ig mindenki hirdetett kriptoökoszisztémához kapcsolódó pozíciókat.

A magánszektorban a Fidelity Investments vagyonkezelő cég kriptoágazata a hírek szerint 70%-kal tervezi növelni a munkaerő-állományát, a JP Morgan már fogadja a blokkláncra specializálódott szoftverfejlesztők jelentkezését, az Amazon pedig olyasvalakit keres, aki képes a gigavállalat blokklánc-stratégiáját kidolgozni, illetve a kriptofizetések elfogadására való átállást segíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.