Elég ezt a pár tőzsdét követned, ha nem akarsz lemaradni az akcióról

Egy friss elemzés kimutatta, hogy mindössze 10 nemzetközi tőzsdén történik mindaz az árfolyam akció, ami aztán effektíve átgyűrűzik a többi kriptopénz tőzsdére.

A Digital Research kriptovaluta elemző cég jelentése szerint ez a 10 centralizált kriptotőzsde váltja ki a legtöbb árfolyammozgást a piacokon. Meglepetésre az olyan behemót, mint a Kraken, fel se került a listára, ellenben a jóval kisebb Gemini tőzsde ott figyel rajta. Az alábbi táblázaton találjátok a tőzsdék nevét és a számot, hogy múlt évben hányszor volt az első 5 tőzsde között, ahonnan az ármozgás elindult.

A Binance dominanciáján meg se kell lepődni, ahogy azon se, hogy felkerült a listára a Coinbase, Bitfinex, Bitstamp is. Az szintén meglepő, hogy két japán tőzsde, a Liquid és a Bitflyer is felkerült rá, ahogy a koreai Huobi és OKEx is, de az már annál inkább, hogy a HitBTC is rajta van, ami már többször hamis kereskedési adatok szolgáltatásának gyanújába, vagy egyenesen átverés gyanúba keveredett.

A kutatás megjegyzi, hogy az azonnali piaci szereplők mellett a határidős bitcoin piacok királyának, a Bitmexnek is komoly befolyása van az árfolyamra és az ármozgásra, de annak természete még nem pontosan tisztázott.

A legfontosabb konklúziója a kutatásnak, hogy a traderekek elég erre a 10 tőzsdére figyelniük, ha gyorsan képbe szeretnének kerülni a piaci trendeket illetően, véli Doug Schwenk a Digital Asset Research vezetője.

A kutatás azt is kiemeli, hogy az eredmény tükrében megcáfolható az az állítás, hogy a manipulált árfolyamoknak és a kisebb hamis volumennel operáló piacoknak hatása lenne a bitcoin árfolyamára.

“Habár tudjuk, hogy létezik hamis volumen a piacon, de ez a hamis volumen nem befolyásolja érdemben az árat,” tette hozzá Erin Friez, szintén a kutatócégtől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.