Elon Musk 5 milliárd dollárnyi Tesla részvényt adott el a Twitter-szavazás után

Néhány nappal azután, hogy befejeződött a Twitter-szavazás, amelyben Elon Musk azt kérdezte követőitől, hogy adja-e el Tesla részvényeinek a 10%-át, a milliárdos összesen közel ötmillió részvényt adott el. Az emberek érdekesnek vélték azt, hogy Elon Musk őket kérdezi meg azzal kapcsolatban hogyan döntsön részvényeiről.  A milliárdos több millió Twitter-követőjének tette fel a kérdést, miszerint támogatják-e, hogy eladja Tesla részvényeinek a 10%-át. A többség “igennel” válaszolt. Musk megígérte, hogy eleget fog tenni az eredménynek, és úgy néz ki, hogy ezt be is tartja.

A SEC-nek benyújtott bejelentések szerint november 8-án és 9-én a Tesla vezérigazgatója 3,6 millió részvényt értékesített nagyjából 4 milliárd dollár értékben. Emellett további 934 000 részvényt adott el 1,1 milliárd dollárért.

Nagyot esett a Tesla

Ez volt Musk első Tesla részvényeladása 2016 óta, és összesen a harmadik a vállalat 2010-es tőzsdei bevezetése óta. Mostantól a milliárdosnak közel 170 millió részvénye maradt. A TSLA árfolyama hullámvasúton ment keresztül a héten Musk közvélemény-kutatása után. Hétfőn 1170 dolláron nyitottak, de amikor a felmérés eredményei kiderültek, több mint 9%-kal 1060 dollárra estek. Szerdán tovább csökkent, és 1000 dolláros mélyponton volt, ami három nap alatt 15%-os csökkenést jelent, majd csütörtökön 1070 dollárra emelkedett.

Mindenesetre érdekes lesz követni a Tesla teljesítését, miután az Egyesült Államokban megkezdődik a kereskedés, azt követően, hogy a Tesla vezérigazgatója eladta részvényei jelentős részét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.