Musk bevezetné a kriptovalutákat a Twitter fizetési rendszerébe

A milliárdos üzletember, Elon Musk Twitterén működő fizetési rendszer kezdetben csak fiat valutákat fog támogatni, azonban a vezérigazgató szeretné, ha az a jövőben a kriptovalutákkal is kompatibilis lenne.

Közismerten Musk nagy támogatója a digitális eszközöknek, ezért nem csoda, ha az előző év során megvásárolt vállalatában támogatni szeretné alkalmazásukat. A hírek szerint a tulajdonos arra utasította fejlesztőit, hogy a platform ezen rendszerét úgy építsék fel, hogy idővel különböző kriptofunkciókkal is bővíthető legyen.

A jelenleg tervezés alatt álló fizetési rendszer érdekében a Twitter megkezdte az Egyesült Államokban a szabályozási engedélyek kérelmezési folyamatát. Ezek segítségével tennék lehetővé a fizetések bevezetését a platformon, és azt remélik, hogy a folyamat egy éven belül lezárul majd.

Ahogy arról még decemberben beszámoltunk, a vállalat részéről olyan képek szivárogtak ki, amelyek egy feltételezett Twitter Coin elindítását vetítik előre. Ezt a platformon történő fizetésre és borravalóra használnának fel, és sokan rémélték, hogy a kriptográfiát is magába foglalja majd. Később azonban újabb információk láttak napvilágot, amelyek a kriptoközösség nagy megdöbbenésére nem tettek említést kripto- vagy blokklánc-technológiáról.

Korábban Musk kijelentette annak esélyét is, hogy a felhasználók bankszámlái összekapcsolhatók legyenek a Twitter-profilokkal. A bankkártyák beépítésével együtt a platform képes lesz megkönnyíteni a pénzátutalásokat.

Musk 2028-ig 1,3 milliárd dollárnyi bevételt tervez a Twitterből a fizetéseket illetően. Ez a tulajdonos újabb lépése a Twitter nyereségesebbé tételére, beleértve további fizetős funkciók felkínálását és több ezer alkalmazott elbocsátását az üzletágból.

Érdemes megemlíteni, hogy a hír hatására a Dogecoin árfolyama emelkedni kezdett, és a CoinMarketCap adatai szerint a cikk írásának időpontjában 0,092 dolláron lehet vele kereskedni. Másrészt nem ez az első esett, hogy egy Elon Muskkal kapcsolatos hír megjelenésére a mémérme árfolyama növekedésnek indult. A Twitter megvásárlásának hírére például a Dogecoin a mostanitól sokkal nagyobb emelkedésnek örülhetett.