Elsőként regisztrálta magát a jegybanknál a holland kriptotőzsde

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nem vár túl fényes jövő a holland kriptovállalkozásokra, miután az ország parlamentje még az EU irányelveinél is szigorúbb szabályozásokat vezetne be. A fojtogató környezet ellenére az egyik kriptotőzsde már megkapta a szükséges engedélyeket.

Egy csütörtökön megjelent sajtóközleményben az Amsterdam Digital Asset Exchange (AMDAX) kijelentette, a De Nederlandsche Banknál (DNB), az ország központi bankjánál történt regisztrációjuknak köszönhetően továbbfejleszthetik szolgáltatáspalettájukat. Mostantól kriptotranzakciók feldolgozására is lehetőségük nyílik.

A cég számára szintén engedélyezett lesz a digitális eszközök tárolása és azok letétkezelése. Szolgáltatásainak összhangban kell lennie az Európai Unió még 2018-ban bejelentett AMLD5 pénzmosásellenes törvényeivel, amely idén januárban lépett életbe.

Azokat a rendelkezéseket, amelyek sokak szerint kinyírják az országban jelenleg működő kriptocégeket, korábban ebben az évben fogadta el a holland parlament.

A szabályozások helyi implementációja nagyon szigorú. Általában további kritériumokat határoz meg az ügyfélértékelés és a befektetni kívánt pénz eredetét illetően.

A DNB „csak alkalmazza” ezeket a szabályozásokat – mondta Valentino Cremona, az AMDAX társalapító vezetője.

Mivel a bitcoint gyakran hozzák összefüggésekbe különböző bűncselekményekkel, a piacnak egy „egyértelmű jogi keretrendszerre” van szüksége – tette hozzá.

A tőzsde jegybanknál való nyilvántartásba vétele a befektetőknek azt sugallja, hogy a kriptopénz egy „érett eszközosztály, nem bűnözők, hanem okos befektetők számára” – tette hozzá.

Az amszterdami AMDAX-nál a magánbefektetések feltétele az lesz, hogy az adott személy legalább 2,5 bitcoinnal rendelkezzen (nagyjából 28.000 dollár a cikk írásakor vett árfolyamon).

Kíváncsian várom, mikor fognak végre az értelmesnek hitt, vezető pozícióban lévő emberek leszállni a „bitcoint nagyrészt bűncselekményekre használják” címkével ellátott lóról. Mindenesetre egy dolgot nem árt tudatosítanunk: az ilyen és ehhez hasonló példákból is szépen látszik, hogy a pénzügyi szabadság terén még jócskán van hová fejlődnünk.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.