Elstartolt a Bitcoin 2021 konferencia – vegyes érzelmek, kiváló előadók

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Francis Suarez, Miami polgármestere nagyjából két órával ezelőtt megnyitotta a Bitcoin 2021 konferenciát. A Bitcoin 2021 az eddigi legnagyobb Bitcoin központú rendezvény, amit valaha rendeztek. A korábbi években Los Angeles adott otthont a kriptopénzhez kapcsolódó eseménynek, idén azonban Suarez polgármester ellopta a showt a kaliforniai várostól, mivel Miamit a világ egyik kiemelkedő kriptovaluta központjává kívánja alakítani. Miami első emberének terveiről már mi is többször beszámoltunk. A mostani konferencia megnyitóján azt mondta, hogy mindent megtesz azért, hogy a floridai város valódi technológiai központtá váljon.

Miután a polgármester is elkötelezett Bitcoin hívő, neki is van többféle kriptopénze, így azt kérte a résztvevőktől, hogy ne foglalkozzanak a BTC árfolyam esésével, a jelenlegi volatilitásával és a negatív emberekkel, hiszen a Bitcoin igenis fejlődik, az árfolyam az elmúlt években kilőtt, így a mostani áresés után is a BTC befektetők többsége komoly összegeket szakított.

Suarez külön kitért arra, hogy a Proof of Work és a Proof of Stake közötti összehasonlítgatásnak hamarosan vége. Azt állította, hogy biztos benne, hogy az Egyesült Államok lesz az az ország, mely megújuló energiával fog a Bitcoin bányászatban kiemelkedő szerepet betölteni. Suarez szerint a központi bankokhoz kötött valuták napjai megvannak számlálva. Beszéde végén arra kérte a hallgatóságot, hogy ragadják meg most az alkalmat és vegyenek BTC-t.

A polgármester után Ron Paul, volt kongresszus tag szólalt fel a megjelenttek nagy örömére. Az idős úr a monetáris szabadságról beszélt, mondatait éljenzés követte. Azt el kell ismernünk, hogy Paul elképesztően nyílt gondolkodásmódjával hamar megnyeri magának a Bitcoin rajongó fiatalakot. Ron Paul a korrupciót, a politikát és a FED-et felhozta, amikor azt mondta, hogy a FED-re (amerikai központi bank szerepét tölti be) nincs szükség, tapsvihar tört ki. A volt kongresszusi tag úgy véli, hogy az egyénnek kellene eldönteni mit kezd a pénzével, nem a kormányoknak. Kiemelte tovább az osztrák közgazdaságtan elveit is és rámutatott arra, hogy milyen fontos a piac, a gazdaság, az egyén szabadsága.

A nap folyamán a speakerek között lesznek Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója, illetve a Gemini kriptotőzsdét alapító Winklevoss fivérek is, csakhogy említsünk néhányat a nagy nevek közül. A Lamborghini kedvelői pedig örülhetnek, ugyanis a Sportbet.io jóvoltából egy közel 300 000 dollár értékű Lambót lehet nyerni. 😀

Sajnos a szervezéssel akadtak problémák, ugyanis a komoly biztonsági átvizsgálás és a kevés regisztrációs pont miatt óriási sor torlódott fel a bejáratok előtt. Több ezren várakoznak még jelenleg is kint a bejutásra várva. Számos Bitcoin hívő gondolja úgy, hogy egy ekkora volumenű rendezvényen nem lehet 2-3 becsekkoló pont. Az esemény már lassan két órája tart, mégis több háztömbnyire van a sor vége. Valaki a pénzét követeli vissza, többen azon aggódnak, hogy hamarosan eláznak, hiszen eléggé el van borulva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.