Emeli a BTC kamatát a kriptopénz betéti és hitelezőtársaság BlockFi

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptopénz hitelezési platform BlockFi közel a felére vágta az ether (ETH) letétek után járó kamatot, de közben enyhén emelte a BTC után járót.

Június elsejétől kezdve a 25 – 100 ETH letéttel rendelkező ügyfelek az aktuális 6.2 százalékos éves megtérülés (annual percentage yield – APY) helyett csak 3.25 százalékra számíthatnak, jelentette be kedden a startup. Azok, akik több mint 100 ETH-et helyeztek el letétbe, számukra az APY csupán 0.2%.

Viszont néhány BTC letét után többet kezd el fizetni a platform, a jelenlegi 2%-os éves hozam helyett 2.15%-ot realizálhatnak akkor, ha BTC-ik összege nagyobb mint 25 BTC. Akiknek 0.5–25 BTC pihen a számláikon, számukra 6.2%-os az APY.

A cég elmondása szerint azért volt szükség a magasabb BTC letétek után járó kamatra, mivel a kriptopénz hitelezési szektor egy életerős és dinamikusan növekvő szektorrá kezd fejlődni, és nem kívánnak lemaradni a versenytársaikkal szemben.

Ezzel szemben az ether hitelezés inkább stagnált az elmúlt években. A cég ÁSZF-ében le van írva, bármikor változtathat a kamatfeltételeken, ha a helyzet úgy kívánja.

A kamatozó ügyfélfiókokat márciusban indította a cég és a szerződés szerint a letétbe elhelyezett bitcoin után 6%-ot fizet évente, amit havonta fizet ki. Ezt a kamatos kamatot emelték most fel 6.2%-ra.

Az így begyűjtött ügyfélletéteket a Gemini Trust Company tárcáiban őrzik, ami egy New Yorkban szabályozott pénzügyi szolgáltató (feltehetően a Winklevoss ikerpár érdekeltségi köréből) és letétőrzés mellett biztosítást is kínál a digitális eszközökre.

A keddi beszámolóban a BlockFi azt is közölte, hogy a teljes elhelyezett digitális eszközletét dollárértéke elérte a 100 millió USD-t, ami közel a duplája a múlt havi 53 milliónak.

A BlockFi egyik fő befektetője a Mike Novogratz milliárdos által fémjelzett Galaxy Digital Ventures és az Anthony Pompliano vezette Morgan Creek Digital. A vállalat mintegy 4 millió amerikai dollárt gyűjtött múlt év decemberben második befektetési körében, előtte júliusban pedig 52.5 milliót.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.