Emelkedett a Safemoon, miután elindult a saját kriptotárca alkalmazása

Több, mint 20 százalékot emelkedett a Safemoon altcoin, miután letölthetővé vált a saját kriptotárca alkalmazása a Google Playen. A Safemoon még a nagy altcoin robbanás ideje alatt született meg, a neve pedig onnan ered, hogy a fejlesztők szerint az érme mindenkit eljuttat a holdra, ezzel az érme árfolyamának a DOGE-hoz hasonló csillagászati mértékű emelkedésére utalva. Az azonban, hogy miért is lenne az érme biztonságos út a mesés gazdagságba (innen az elnevezés safe = biztonságos része), azóta nem világos.

A legtöbb altcoin alapvetően két csoportba osztható a működési koncepcióját tekintve. Az egyik csoport az úgynevezett “választási jogot” biztosító érmék (governance token), amelyek a birtokosokat valamiféle funkcionalitással rendelkező jogokkal ruházzák fel. Ilyenek érmék például az UNI és a COMP. Az alternatív érmék második csoportja az úgynevezett “hasznossági tokenek” (utility token), amelyek birtoklásával a felhasználók magának a hálózatnak a működését tartják fenn. Ilyen például a BAT vagy a Filecoin. A Safemoon azonban ezek közül egyik sem.

Még elméletben sincs semmilyen tényleges értéke

A probléma azt, hogy a Safemoon árfolyama hiába emelkedett, az érmének igazából semmi értelme nincsen. A Safemoon az úgynevezett vicc érme, vagy angolosan meme coin kategóriába tartozik, a DOGE-val és a Shiba Inuval együtt. Ezen érméknek még csak elméleti hasznossága sincs, ezeket kizárólag a rajongói tábor és az értéknövekedést feltételező spekuláció tartja életben. Amíg a Dogecoint Elon Musk hypeolta annak idején, a Safemoont különböző random influenszerek, elsősorban YouTubeon és tiktokon. Mindezen tényezők együttes hatására az érme körül már az elején elég komoly pump and dump botrányok alakultak ki. A Safemoon különlegessége továbbá, hogy a befektetők minden egyes eladásnál elvesztik az érméik 10 százalékát, ami egyfajta visszatartó tényezőként hivatott szolgálni az érmék hirtelen vagy túl gyakori eladása ellen.

A Safemoon jelenlenlegi árfolyama, még azután is, hogy 20 százalékott emelkedett, mindössze 0,000001752 dollár. Ennek ellenére a Safemoon árfolyamával kapcsolatos “jóslatokat” böngészve, csak úgy röpködnek a több ezer dolláros árfolyamokat előrevetítő “szakértői vélemények”. A Safemoon aztaltcoin boom és a hype előtt egy senkit nem érdeklő érme volt, mely árfolyamának kiírásához 9 nulla kellett a tizedesvessző után. Áprilisban a hype hatására kevesebb, mint egy hónap alatt 10,000%-t nőtt az értéke, de ebből csak kevesen profitálhattak igazán, hiszen az érme a promóciók előtt nem sokkal lett létrehozva, és induláskor csupán néhány tucat tulajdonosa volt. Azóta, a várakozásoknak megfelelően szép lassan, de biztosan elvesztette az értékének a 85%-t.

( Forrás )

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük