Érdekes pénzügyi adatok szivárogtak ki a csődeljárásban lévő BlockFi kriptohitelezőről

Úgy tűnik, hogy a csődeljárás alatt lévő BlockFi kriptohitelező FTX-nek való kitettsége sokkal nagyobb, mint korábban várták, bár ez részben a Bitcoin közelmúltbeli árfolyam emelkedésének köszönhető.

A BlockFi, amelyet már a Three Arrow Capitalnak (3AC) való korábbi kitettség is megrázott, nem sokkal az FTX Group bukása után kénytelen volt csődeljárást kezdeményezni a bíróságnál, és ezzel magával rántva számos más kriptovállalatot is.

Az FTX Group és a BlockFi kapcsolata kétoldalú volt. Egyrészt a tőzsde korábban hitelkeretet nyújtott a BlockFi-nak, amely akkoriban a 3AC összeomlása miatt szenvedett. Másrészt a kriptokölcsönzőnek volt néhány eszköze az FTX platformján, és pénzt adott kölcsön az Alameda Researchnek. Ezek a pénzmennyiségek együttesen jelentősen meghaladják azt az összeget, amelyet az FTX kölcsönözhetett volna a BlockFi-nak.

Több mint 1,2 milliárd dollár van lekötve az SBF vállalatainál

A Bitcoin árfolyam közelmúltbeli fellendülése miatt a BlockFi kölcsönök és az FTX Groupnál lévő részesedések értéke megnőtt az eredeti csődbejelentésben szereplő értékhez képest. A kiszivárgott jelentés szerint jelenleg összesen 415,9 millió dollár értékű BlockFi vagyon van befagyasztva az FTX számláin. További 831,3 millió dollár értékű most már befagyasztott vagyoneszközt adtak kölcsön az Alamedának is. Ez a két tétel így összesen 1,2 milliárd dollárt tesz ki, amelyhez a BlockFi nem férhet hozzá, hogy a hitelezőket kifizesse – számolt be az esetről a CNBC.

Emellett a BlockFi pert indított az Emergent Fidelity Technologies Ltd. ellen is, amelyet SBF azért hozott létre, hogy a Robinhoodban lévő részvényeit tartsa. E részvények egy részét állítólag a BlockFi egyes, az FTX Groupnak kölcsönadott eszközeinek biztosítékaként tették le. Viszont ugyanazokat a részvényeket most SBF megpróbálja eladni annak érdekében, hogy finanszírozza jogi védelmét az FTX hitelezőinek kárára.

A kiszivárgott dokumentum új információkat tár fel a felhasználók eszközeiről is

A kiszivárgott dokumentumot, amelyet az M3 Partners állított össze szemléltető céllal, eredetileg cenzúrázni akarták, mielőtt a nyilvánosság elé tárják. Szerencsére azonban a dokumentum nem árul el semmilyen személyes adatot a BlockFi felhasználókról.

Azonban a dokumentum madártávlatból származó fontos információkat tár fel a kriptohizelező felhasználóiról. A dokumentumból kiolvasható, hogy a BlockFi-nak 662 427 ügyfele volt, amikor tönkrement.

BlockFi

A számlák 73%-a legfeljebb 1 000 dollár értékű vagyontárgyat tartalmazott, további 20%-uk pedig 1 000 és 10 000 dollár közötti összeget. Az ügyfelek körülbelül 1%-a rendelkezett 50 és 250 ezer dollár közötti összeggel. A BlockFi ügyfeleinek kevesebb mint 1%-a tartott 250 ezer dollárt vagy annál többet a számláján.

A kiszivárgott jelentés a kumulatív kereskedési volumenekről, egyenlegekről és aktivitásról is szolgáltat adatokat. Szerencsére azonban anélkül, hogy felfedte volna az egyes felhasználók személyazonosságát.
A BlockFi csődeljárása tovább folytatódik, azzal a végcéllal, hogy a platformot a életben tartsa, és végül megerősödve induljon újra, ha lehetséges.