Érkezik az olcsó blockchain mobil, beépített kriptopénz-tárcával

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Olcsó, blokklánc alapú telefon debütál Délkelet-Ázsiában, amelyet a Huobi tőzsde ígéretei szerint piacra dobnak majd Amerikában és Európában is.

A Huobi Global kedden jelentette be, hogy 515 dolláros áron megkezdik az Acute Angle nevű blockchain mobil értékesítését. A készüléket a Whole Network startup vállalkozás gyártja, amelynek nemrég a Huobi lett az egyik befektetője. Ezen felül nyilvánosságra hozták azt is, hogy a Whole Network NODE tokenje a Huobi Prime-on kerül majd listázásra szeptember 11-én. A mobil kifejezetten kedvezményes áron lesz megvásárolható, hiszen például a Sirin Labs 1000 dolláros Finney telefonjával szemben, a Whole Network eszköze Huobi natív tokennel együtt körülbelül a feléért elérhető.

Az Android operációs rendszerére alapozva az Acute Angle jelenleg csak Kínában kapható, de a tervek szerint 2019 év végén felkerül Délkelet-Ázsiában is a boltok polcaira. Az amerikai és az európai bevezetés dátumait még nem adták meg.

Livio Weng, a Huobi Global vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a blokklánc alapú telefonok előtt fényes jövő áll:

Úgy gondoljuk, hogy a blokklánc alapon működő telefonok előtt ígéretes jövő áll, a blokklánc ipar fejlesztése szempontjából. A tér fejlődésével és az 5G hálózat terjedésével, az új típusú eszközök integrálódnak a telekommunikációs rendszerekbe. Úgy gondoljuk, hogy egyre szélesebb kriptoközösség szeretne kereskedni és tranzakciókat indítani a mobilról. “

Az Acute Angle beépített “kripto-kész” funkciókat tartalmaz, például push trade értesítéseket, dapp tárcát, opcionális cold-wallet (offline tárca) kiegészítőt és a NODE natív tokent. Az Acute Angle az első, a blokklánc alapú telefonok kínálatában, amely már az 5G képességeinek ígéretével rendelkezik.

A Whole Network ezzel a Samsung, Sirin Labs és a HTC gyártókkal felvéve a versenyt kezd blokklánc alapú telefonok fejlesztésébe. A múlt hónapban a Samsung adta a bitcoint a Samsung Developer Kitjéhez(SDK). A dél-koreai cég még idén márciusban integrálta csúcskészülékébe az S10-be a „Blockchain Keystore”-t, amely képes a kriptovaluták tárolására, az Ethereummal való tranzakciók indítására, illetve a kapcsolódó ERC-20 tokenek használatára. A funkció már jelen van az S10 széria összes mobilkészülékében illetve a Note 10 és 10+-ban is. A szolgáltatás jelenleg csak Kanadában, Svájcban, Dél-Koreában, az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Németországban illetve Spanyolországban érhető el. A Samsung jelenleg 17 dappot listáz a Keystore-ban ezen felül pedig saját Ethereum alapú blokkláncán dolgozik.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.