Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kriptocsúcs Zürich 2018 – Svájc jó úton halad, hogy a blokklánc innováció vezető országává váljon

2018.03.27. @08:00 - 2018.03.28. @20:00

2. éves kriptocsúcs a Kriptovilág Közös Formálása érdekében

ZUG, SVÁJC (2018. március 13.) – Két hónappal ezelőtt Svájc gazdasági minisztere, Johann Schneider-Ammann bejelentette,  hogy az ország egészének “Kriptopénz Állammá” kell válnia ahelyett, hogy a blokklánc technológiai innováció kizárólag a Kripto-völgyben összpontosuljon. Ez a magas szintű politikai elkötelezettség egyértelmű jelzés a svájci kriptogazdasági szereplőknek.

Pár hétre rá erre az elkötelezettségre közvetetten ráerősített a Svájci Pénzügyi Szabályozó Szervezet, a FINMA által közzétett ICO útmutató. Az útmutató az elsők egyike a várható nemzeti pénzügyi szabályozó szervek által közzétett keretrendszereknek, amelyek azzal a céllal jönnek napvilágra, hogy iránymutatást nyújtsanak a startupoknak és vállalkozásoknak a megfelelő közösségi forrásgyűjtés lebonyolításában.

Ez a lesz a legfontosabb témája a 2. éves Kriptocsúcsnak, a legnagyobb nemzetközi konferenciának amelynek középpontjában a blokklánc technológia áll. A Kriptocsúcs idei helyszíne a zürichi Samsung Hall lesz március 27-28-án. Az eseményen a globális kriptoközösség összes fajsúlyosabb szereplője megjelenik, köztük Vinny Lingham (Civic vezérigazgató), Alex Tapscott (NextBlock Global vezérigazgató), Kathleen Breitman (Tezos CEO), Tim Draper (kockázati befektető), Jon Matonis (A Bitcoin Alapítvány alapító igazgatója) és Ransu Salovaara (TokenMarket CEO).

Vinny Lingham, a szilikon-völgyi vállalkozó és Civic CEO, akinek a népszerűsége alapján az 5. legismertebb személy a blokklánc iparban nyilatkozta: “Egyre nagyobb kereslet van a speciális kriptoközpontokra amelyek elismert szabályozási környezetben és globális kitettséggel rendelkeznek. Úgy tűnik Svájc egy ilyen központtá válhat és nagyon megtisztelő, hogy hozzájárulhatok”.

A fentiekre ráerősítve számos magas rangú tisztviselő, például Joerg Gasser, a Kantoni Pénzügyi Osztály nemzetközi pénzügyügyekért felelős államtitkára és a svájci parlamenti képviselő, Ruedi Noser, aki sokak szerint az innováció és startup támogatási rendszer hajtóereje, szintén csatlakozik a konferenciához.

Svájcban, a blokklánc és az ICO-k epicentrumában, a rendezvény célja, hogy összehozza a svájci döntéshozókat, a globális befolyással rendelkezőket, a befektetőket és az induló vállalkozásokat. Ez a legjobb mód egy nyílt dialógusra, hatást gyakoroljunk és közösen formáljuk a jövőt” mondta Olga Feldmeier, a SMART VALOR ügyvezetője és a Kriptocsúcs producere.

Ebben az évben a Kriptocsúcs tovább bővíti az előző évi színes eseménysorozatot workshopokkal, vitafórumokkal és panelbeszélgetésekkel. A konferencia két új számot is tartalmaz: Kriptobefektetési Track és Tech Track. Az idei csúcstalálkozó célja, hogy összehozza a kriptovilág legnagyobb neveit, hogy megosszák tapasztalataikat és a legjobb praktikákat a sikeres kriptobefektetés és ICO végrehajtás érdekében. Az előadók egyike lesz Alex Tapscott blokklánc technológiai szakért, aki egy vitaindító beszédet mond.

Tapscott NextBlock Global ügyvezetője, ami egy blokklánc technológiai befektetési cég – és a Blockchain Research Institute társalapítója. Ő és édesapja, a Wikinomics szerző Don Tapscott közösen írták a bestseller ‘Blockchain Revolution: How the Technology Behind Bitcoin is Changing Money, Business and the World’ című könyvet.

A ‘Kriptó Nemzetközi Állapota’ című beszédével Tapscott megossza véleményét a trendekről, lehetőségekről és kihívásokról amelyek a kriptogazdaságot jellemzik jelenleg és azon fog spekulálni, hogy mi várható az iparban, milyen irányba fog fejlődni a közeljövőben.

“Svájc nagyszerű munkát végzett a vállalati, vállalkozói és alapítványi szabályozás egyértelműsítése terén mialatt nem korlátozta az innovációs- és teljesítőképességüket,” mondta Tapscott. Ennek eredményeképpen Svájc most vezető szerepet tölt be ebben a gyorsan fejlődő iparágban. A többi kormánynak figyelembe kell vennie és követnie kell ezt a példát: megfelelő szabályokat kell hozniuk mialatt innovációbarát környezetet teremtenek. Erre van szükség, hogy vezetővé váljanak az internet 2. érájában

Az elmúlt évben az esemény volt az első nemzetközi blokklánc konferencia Svájcban, ahol az előadók 85%-a nem Svájcból érkezett és több mint 30 ország képviselője vett rajt részt. A vitaindítót William Mougayar szolgáltatta, aki kulcsfontosságú gondolkodó a kriptopénzügyek területén. Az idei év fő üzenete “Alakítsuk Közösen a Kriptovilágot” és várja a további szponzorokat és előadókat.

Részletek

Kezdés:
2018.03.27. @08:00
Vége:
2018.03.28. @20:00
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://cryptosummit.smartvalor.com/crypto-ico-summit-zurich-switzerland-2018/

Szervező

SMART VALOR
Telefon:
+44 (0) 20 7100 1333
E-mail:
smartvalor@clarity.pr
Honlap:
https://smartvalor.com/

Helyszín

Samsung Hall
Hoffnigstrasse 1
Zürich, 8600 Svájc
Telefon:
+41 43 501 02 02
Honlap:
https://www.samsunghall.ch/de