ETH és LINK technikai elemzés: a két altcoin teljesítménye 2019-ben

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hogyan, mikor és mennyit profitálhattunk idén a legnagyobb altcoinokból? A mai cikkünk ábrái az előbb említett két projekt éves áralakulását fogja tartalmazni, de persze nem maradnak el az elemzések és a prognózisok sem.

Technikai elemzés ETH/USD – 2019

Az Ethereum az idei évet remekül kezdte annak fényében persze, hogy a 2018-as év medve piaca komolyan legyengítette az érme értéket. A 2019-es év elejét 137,64 dolláros értékkel nekivágó Ethereum az éves minimumát februárban érte el, ami 102,32 dollár volt. Innentől a bikák átvették az irányítást és mi „halandó befektetők” is szépen tudtunk profitálni a növekedésből amely egészen 362,22 dollárig tartott. Ez az éves maximum a befektetőknek 161,03% hasznot is hozhatott (január elsejéhez mérve). A bika piac sajnos hivatalosan június 26.-án befejeződött. Amennyiben azonban valaki túl későn szállt fel az Ethereum vonatára az komoly mínuszokat tapasztalhatott hisz az éves maximum óta a mai naphoz mérve sajnos a projekt értéke 64,09%-ot gyengült (130,49 USD).

HODL 2019-ben

Akik új évi befektetésként tekintettek az Ethereumra és 2019-ben hagyták úszni az árral az eseményeket a projekt körül (HODL) sajnos 5,74%-os kárral várhatják az év végét a dollárral szemben.

Év végi prognózis

Sajnos sok jóval nem kecsegtethetek. Amennyiben megvizsgáljuk a mellékelt ábrát a prognózis újabb gyengülésről fog szólni. Komolyabb támaszzóna 106,68 dollár környékén található és ezen csatorna mélypontja egész 84,03 dollárig ér le. A gyengülés eredménye új kétéves minimum is lehet sajnos és pont az előbb említett értéknél következhet egy komolyabb elrugaszkodás ami 2020 elejére várható.

Technikai elemzés LINK/USD – 2019

A Chainlink az idei évet remekül kezdte, bár a legnagyobb növekedést a 2018-as évben produkálta. A többi altcoinnal ellenben, amelyek 2018-as medve piac után 2019-ben kezdtek erősödni, a Chainlink a mélypontját még 2018 június 26.-án érte el (0,159 USD) és a múlt év végéig a bika piac jellemezte. Ez a motívum az érme értékét az idei év elsejére 0,278 dollárra erősítette meg. A Chainlink egész május második feléig folytatta a növekedést és 48%-os hasznot produkált majd kisebb csökkenés következett 0,41 dollárra. Az év ezt követő szakaszára mind jó szívvel gondolunk vissza, hisz ekkor indult az idei legkomolyabb Bull Run, amelyet a Chainlink 4,81 dolláros csúccsal zárt. Az új évi befektetők a 2019-es csúcs körül értékesítve érméiket akár 1603%-os hasznot is bezsebelhettek. Ez valami elképesztő szám, hagyok is időt picit kifújni… A bika piac azonban június 29.-én befejeződött, azóta a medvéknél a kormány. Az éves maximumtól a mai naphoz mérve (1,87 USD) sajnos 60,99% gyengülést tapasztalunk.

HODL 2019-ben

Következzen egy hasonló statisztika, mint az Ethereumnál csak „picit” más számokkal. Amennyiben valaki gondolt egy nagyot január elsején és befektetett a Chainlink projektbe még mindig 549,3%-os haszonnal számolhat. Ez a tény emeli ki a tömegből ezt a kriptovalutát, mivel a nyár eleji bikai piacot követő mélyrepülés után is komoly haszonnal zárhatja az évet.

Tekintsd meg korábbi elemzéseimet: https://www.bitcoinbazis.hu/author/jan-k/

FIGYELEM: Ezen cikk nem tartalmaz direkt befektetési tanácsokat. Minden befektetés előtt ajánlott saját analízist végezni, és befektetés előtt minden esetben mérlegelni a lehetséges rizikók forrásait és mértékét.

Értesülj AZONNAL a friss kereskedési elemzésekről, kriptovaluta hírekről a Telegram csatornánkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.