Ethereal Summit: A krízis ismét előhozza az Ethereum szükségességét


Idén május 7-én és 8-án került megrendezésre az Ethereal Summit, ahol a tradícióknak megfelelően Vitalik Buterin is színpadra lépett.

Természetesen a koronavírus és annak hatása volt a fellépők egyik fő témája. Buterin véleménye szerint a mostani globális krízis több egy általános pénzügyi válságnál. A politikai szinteken keletkezett viszály és az egyes nemzetek között kialakult bizalmatlanság felszínre hozta, hogy szükség van egy olyan eszközre, amely kötőanyagként működik az országok között. Szerinte ezt a szerepet tölthetik be az olyan hálózatok mint Ethereum.

Egyre világosabbá válik, hogy fontos szerepet fog kapni a blokklánc – különösen az Ethereum. Egy olyan közeget fog biztosítani a globális színtéren, amely lehetővé teszi majd a rendszerek, valuták és alkalmazások együttműködését.”

Mikor a színpadon feltették neki a kérdést, hogy miért pont az Ethereum, mint hálózat teremti meg a nemzetek közötti együttműködést az ETH-val mint valutával, Buterin nagyon magabiztosan válaszolt. Véleménye szerint a “cenzúra, a személyes adatok védelme és az intézményi rendszerek körüli aggodalmak mind olyan faktorok, amelyek a kriptovaluták és a blokkláncok felé hajtják az embereket.”

Mikor a mostani válság körüli helyzetet taglalta, akkor csak egy részben látott pénzügyi problémákat. Természetesen az Ethereum alapító felhozta a 2008-as globális pénzügyi krízist is példának, mint ami akkor olyan esemény volt, ami a kriptohullámot elindította. Buterin szerint az ETH és társai most is növekedni fognak, főleg azért mert a társadalomnak a nem-pénzügyi problémáira is megoldást nyújtanak.

“A kriptoszektor az első évtizedében főképpen a pénzügyi vetületre fókuszált, a pénzügy cenzúra ellenességére… Most 2020-ban ismét látunk hasonló témákat, mint 10 évvel ezelőtt. De most véleményen szerint már kevésbé pénzügy fókuszú a dolog mint korábban.”

Ethereal Summit

A virtuális rendezvény

A koronavírus okozta helyzet miatt idén csak virtuális keretek között lehetett megszervezni a rendezvényt. Összességében ez már a hetedik Ethereal Summit volt. Ennek megfelelően ingyenes volt a részvétel, mindössze egy előzetes regisztrációra volt szükség. Az előadók között ott volt a kriptoszektor és a DeFi színe-java. A panelbeszélgetéseken és előadásokon részt vett Buterin mellett a teljesség igénye nélkül Changpeng Zhao, Binance vezér, Rune Christensen, Maker Foundation CEO, Joseph Lubin, ConsenSys alapító, Robert Leshner, Compound alapító és Sergey Nazarov, Chainlink vezérigazgató is.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.