Ethereum alapító: 10-20 év múlva a világ gazdasága blokkláncon fog futni

  • 47
  •  
  •  
  •  

Az Ethereum (ETH) társalapító Joseph Lubin szerint a globális gazdaság 10x nagyobb lesz 10 – 20 év múlva, mikorra a blokklánc technológia kiteljesedik és a gazdaság jelentős részét magába fogja ölelni. Lubin egy SXSW texasi konferencián nyilatkozta még március 14-én.

Ugyanezen előadás alatt elmondta, manapság még nem sok ‘normális’ személy van aki blokklánc alapú rendszereket használna, ahogy “nem volt túl sok ember 1983-ban aki e-maileket küldözgetett volna.”

Egy kis önreklám keretében megerősítette az Ethereum 2.0 szerepét a jövő webes infrastruktúrájában hozzátéve, jelenleg a Bitcoin (BTC) és az aktuális Ethereum számos hatástalansággal rendelkezik, amivel az Ethereum 2.0 nem fog:

A Bitcoinban és az aktuális Ethereumban specializált hardvereke van szükséged, sok áramot kell fogyasztanod, rengeteg extra számítási kapacitást kell elégetned nem másért, mint hogy mindenkit szinkronizálj [a hálózaton]. [A 18 hónap múltán kikerülő Ethereum 2.0-val] lesz egy olyan blokklánc rendszerünk ami jóval erősebb és skálázhatóbb, ami közben nagyságrendekkel kevesebb energiát igényel.

Joseph Lubin a kezdetek óta részt vesz az Ethereum munkájában. Cége, a ConsenSys az Ethereum ökoszisztéma legnagyobb fejlesztőcége. Múlt év novemberében például bejelentette, hogy felvásárolt egy aszteroida bányász céget vásárolt.

A 2009-ben alapított, korábban Arkyd Astronautics néven jegyzett Planetary Resources állítólagosan aszteroidák kutatásában, kitermelésében és újrahasznosításában érdekelt. A vállalatnak több mint 30 befektetője van, eddig 50 millió dolláros befektetést eszközölt és két szatellitje kering föld körüli pályán. Az akkori közlemény szerint a ConsenSys így akar mélyűr kapacitást adni a ConsenSys ökoszisztémához.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!


  • 47
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.