Ethereum bányászat Sony Playstation 5-ön – lehet, hogy csak kamu

Nagyon sok sajtóorgánum hozta le címlapon a hírt, amely szerint a Sony Playstation 5 játékkonzolján már kriptovalutákat is lehet bányászni. A hír szerint néhány kínai bányász és lelkes szakértő sikerrel buherálta meg a rendszer beállításait és bányászatra alkalmassá tette a gépet. Alapvetően a hardver részt nézve a Playstation 5 tényleg alkalmas lenne bányászatra. Viszont mostanáig nem sikerült ezt megoldani a konzolon. Azonban egy közzétett fotó alapján úgy tűnik, hogy néhány kínai játékos sikerrel járt, akik Ethereumot bányásztak sikerrel a gépen.

Sony Playstation 5-ön Ethereumot bányászni komoly megtérüléssel járna

Amennyire a képből meg lehet ítélni, a gép bányászati teljesítménye elérte a 98 megahash / másodperc teljesítményt. Ez arra is utal, hogy kicsit meg is tuningolhatták a teljesítményt, hiszen alapesetben az AMD Radeon RX 5700 XT csak 50 megahash / másodperc körül tudna teljesíteni. Nagyjából ezt hozták le a legnagyobb oldalak is. Viszont ma már elkezdtek szivárogni azok a hírek is, amelyek szerint az egész csak kamu (talán a u.today volt az első).

Bányászat

Erre azután jutottak többen is, hogy a megosztott és bizonyítékként szolgáló fényképen van egy QR-kód, ami nagyjából ezt írja: “Nincs ilyen szoftver hahaha“. Ez pedig arra utal, hogy valószínűleg csak egy jól elsütött hackről van szó. Valójában még nem sikerült bányászatra rávenni a Sony Playstation ötösét. Mindenesetre nagy szó lett volna, ha tényleg sikerrel járnak a konzollal, hiszen az ára most hozzávetőleg 500 dollár. Azaz a 98 megahash / másodperc teljesítménnyel heti 47 dollár körül lehetne keresni.

Ez pedig azért nagyon gyors megtérülés lenne. Természetesen még az is kellene hozzá, hogy felturbózzuk a masinát, hiszen az eredeti teljesítménye nincs ezen a szinten. Pont ugyanez az említett kínai csapat volt az, aki múlt héten arról számolt be, hogy MacBook Airen is képesek voltak Ethereumot bányászni. Amúgy nem ördögtől való lenne, ha a Sony is előrukkolna egy bányászatra alkalmas konzollal, hiszen nemrégiben az Nvidia jelentett be egy olyan terméket, amit specifikusan Ethereum bányászatra gyártanak majd. Írtunk már videókártyás bányászatról még januárban itt, akkor is írtunk róla, hogy mekkora profit lehet benne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük