Az év átverése vagy tényleg meghalt Kim Dzsong Un?

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tegnap óta megállíthatatlanul terjed a hír, mind a hazai, mind pedig a nemzetközi sajtóban, hogy Észak-Korea diktátora, Kim Dzsong Un meghalt. Az észak-koreai média mélyen hallgat. Kamu vagy tényleg elhunyt a rettegett vezető?

Néhány nappal ezelőtt arról kezdtek terjedni a hírek, hogy Észak-Korea államfője Kim Dzsong Un komoly műtéten esett át. A CNN-től kezdve a New York Post-ig, a legnagyobb tv csatornák és hírportálok arról számoltak be, hogy egy meg nem nevezett operáció után az észak-koreai diktátor életveszélyes állapotba került. A feltételezhetőleg szív-és érrendszeri beavatkozáson átesett 36 éves vezető egyes ázsiai híroldalak szerint meghalt.

Egy hongkongi televízió elnöke kijelentette, hogy biztos forrásból tudja, hogy az államfő elhunyt. Egy japán magazin azt írta, hogy Kim Dzsong Un nem halt meg, de vegetatív állapotban van. Pekingi hírforrások viszont arról számoltak be, hogy a vezetőn végzett szív-és érrendszeri beavatkozáskor orvosi hibát vétettek, emiatt életveszélyes állapotba került. Nem tudni, hogy kinek lehet igaza, mivel köztudott, hogy Észak-Korea nem a transzparenciáról híres. Az ázsiai ország pedig semmilyen közleményt nem adott még ki az elnök állapotával kapcsolatban. A hallgatás sokakban felébresztette a gyanút az államfő halálával kapcsolatban.

Gyanús előzmények

A Kim Dzsong Un egészségi állapotával kapcsolatos pletykák azután röppentek fel, hogy április 15-én nem jelent meg az ország egyik legfontosabb ünnepén, amely Kim Il Sung születésének emléknapja. Ő volt Kim Dzsong Un nagyapja és Észak-Korea alapítója. Távolléte után egyetlen fényképet sem tett közzé a koreai média a vezetőről, amely szintén igazán furcsa, hiszen az állami sajtó előszeretettel mutogatja a rakéta próbáiról elhíresült elnököt.

A diktátor állapota valóban aggasztó lehetett, hiszen Kína egy orvos csoportot küldött Észak-Koreába. Az egyik kínai orvos azt mondta egy japán lapnak, hogy még április elején egy vidéki látogatáson az elnök a melléhez kapott és összeesett. Azonnal kórházba szállították és életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta. Ennek a végkimenetele azonban ismeretlen. Annyit tudni, hogy Kim Dzsong Un súlyosan elhízott, cukorbetegséggel, illetve magas vérnyomással küzdött. Amíg azonban Észak-Korea hivatalosan nem jelenti be a hírt, csak találgathatunk mi is történt valójában az államfővel. Apja és nagyapja halálát négy nappal a bekövetkezte után jelentette be az ország.

Az USA és Dél-Korea azt állítja, nem halt meg

Az amerikai és dél-koreai hírszerző ügynökségek véleménye ugyanakkor az, hogy Kim Dzsong Un nem halt meg. A washingtoni irányítás alatt álló 38 észak-koreai megfigyelési projekt műholdjai képeket készítettek múlt héten az elnök vonatáról, amely Wonsan tengerparti üdülőhelyen volt. A vonatot április 21-én és április 23-án is lefényképezték ugyanott. Ennek a jelenléte azonban még nem bizonyítja a diktátor valódi tartózkodási helyét. Észak-Koreának viszont hamarosan meg kell törnie a csendet, hiszen elnökük halálát vagy leromlott egészségi állapotát nem titkolhatják túl sokáig.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.